Filmsorozat és kvíz hívja fel a figyelmet a víz fontosságára

A Múltunk és Jövőnk a víz! című szemléletformáló kampány keretében háromrészes filmsorozattal és online ismeretterjesztő, kreatív játékokkal, Vízkvízzel hívja fel a középiskolás korosztály figyelmét a víz fontosságára szombattól az M2-es csatorna.

A szombaton 15 óra 25 perckor kezdődő filmsorozat több ezer diákot hív játékra és aktív ismeretszerzésre. A Föld napján, április 22-én pedig startol a filmekhez kapcsolódó Vízkvíz játék, amely online a www.vizkviz.eu internetes oldalon játszható és követhető – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóirodája az MTI-vel pénteken. A Nemzeti Környezetügyi Intézet kampánya a fiatalok vízzel kapcsolatos tudásának, tudatos fogyasztásának, viselkedésének fejlesztésére fókuszál, amely érinti a mindennapi élet területét (háztartás, bevásárlás, fogyasztási szokások), a víz útját az otthonukig.

A projekt keretében ismeretterjesztő kisfilmek, e-tananyag, online játékok is készültek, amelyek minden segítséget megadnak ahhoz, hogy a diákok sikeresen vehessenek részt a Vízkvízben. A vízmentő játékban például megtanulhatják, hogyan spóroljanak a vízzel, de kipróbálhatják becslési képességüket is. A Vízkvíz április 22. és május 24. között tölthető ki, az eredményhirdetést várhatóan június 5-én, a környezetvédelmi világnapon tartják. A játékban osztályok és egyéni játékosok is részt vehetnek, a játékosok összesen 12 osztálykirándulást nyerhetnek “vizes élőhelyekre”, illetve egyénileg egy-egy tabletet. A Múltunk és jövőnk a víz! című projekt az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program támogatásával valósul meg. A kampány részeként az M2-es csatorna április 20-tól szombatonként vetíti a háromrészes sorozatot, amelyet a Duna World vasárnaponként (április 21., 28., május 5.) 18 órától megismétel. A filmek letölthetők a projekt honlapjáról is.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.