Föld Fesztivál a Fővárosi Állatkertben

Állatbemutatókkal, látványetetésekkel és különleges programokkal várja a Fővárosi Állat- és Növénykert 2011. április 17-től 22-ig tartó Föld Fesztivál alatt az érdeklődőket.

A Föld Fesztivál a Föld napjának hatnapos rendezvénysorozata. Idén az emberszabású majmok és az erdők védelme köré csoportosítják a programokat – adta hírül közleményében a Fővárosi Állatkert kommunikációért felelős munkatársa. Az Országos Erdészeti Egyesület szemléltető előadásokkal mutatja be a hazai erdők helyzetét és hívja fel a figyelmet fontosságukra, sokféle funkciójukra. Az Európai Állatkertek Szövetségének (EAZA) standja a 2011-es EAZA kampányra szeretné felhívni a látogatók figyelmét. Fajismertető plakátokkal, memóriajátékokkal és a gyerekekkel való közös játék segítségével mutatják be az emberszabásúak természetvédelmi helyzetét.
    Az intézmény számos partnerszervezete színesíti majd a fesztivált. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület madárbarát és viperavédelmi standdal, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága barlangjait bemutató interaktív, virtuális túrával készül. A látogatók – gömbpanoráma-felvételek segítségével – bejárhatják a Szemlő-hegyi-barlangot és a Pál-völgyi-cseppkőbarlangot.

 
Az Ökocsiga Játszóház, valamint a Magyar Turizmus Zrt. is képviselteti magát a helyszínen, ők is számos látnivalóval és programmal készülnek. A látogatók a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Szervezete állomáshelyén például megtudhatják, mit érzékelnek a vak emberek az erdők élővilágából. A fesztivált vasárnap 11 órakor nyitja meg Illés Zoltán környezetügyi államtitkár, valamint Persányi Miklós, az Állatkert főigazgatója.

Ajánlott tartalom

Csomagolóanyagok: mennyiségcsökkentés, újrafelhasználás és újrafeldolgozás

Mennyiségi és használati korlátozások: minél kevesebb csomagolóanyag fogy, annál kevesebb lesz a hulladék.