Föld Fesztivál a Fővárosi Állatkertben

Állatbemutatókkal, látványetetésekkel és különleges programokkal várja a Fővárosi Állat- és Növénykert 2011. április 17-től 22-ig tartó Föld Fesztivál alatt az érdeklődőket.

A Föld Fesztivál a Föld napjának hatnapos rendezvénysorozata. Idén az emberszabású majmok és az erdők védelme köré csoportosítják a programokat – adta hírül közleményében a Fővárosi Állatkert kommunikációért felelős munkatársa. Az Országos Erdészeti Egyesület szemléltető előadásokkal mutatja be a hazai erdők helyzetét és hívja fel a figyelmet fontosságukra, sokféle funkciójukra. Az Európai Állatkertek Szövetségének (EAZA) standja a 2011-es EAZA kampányra szeretné felhívni a látogatók figyelmét. Fajismertető plakátokkal, memóriajátékokkal és a gyerekekkel való közös játék segítségével mutatják be az emberszabásúak természetvédelmi helyzetét.
    Az intézmény számos partnerszervezete színesíti majd a fesztivált. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület madárbarát és viperavédelmi standdal, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága barlangjait bemutató interaktív, virtuális túrával készül. A látogatók – gömbpanoráma-felvételek segítségével – bejárhatják a Szemlő-hegyi-barlangot és a Pál-völgyi-cseppkőbarlangot.

 
Az Ökocsiga Játszóház, valamint a Magyar Turizmus Zrt. is képviselteti magát a helyszínen, ők is számos látnivalóval és programmal készülnek. A látogatók a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Szervezete állomáshelyén például megtudhatják, mit érzékelnek a vak emberek az erdők élővilágából. A fesztivált vasárnap 11 órakor nyitja meg Illés Zoltán környezetügyi államtitkár, valamint Persányi Miklós, az Állatkert főigazgatója.

Ajánlott tartalom

Folyamatosan gyarapodik hazánk zöld vagyona

Mezővédő erdősávok létesítésével kapcsolatban pilot projektet indít az Agrárminisztérium – jelentette be Nagy István tárcavezető a XXXIII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor kerekasztal beszélgetésén, szerdán, Tusnádfürdőn.