Budapesten idén is gazdag a kínálat. A legtöbb program az április 18-19-ei hétvégére esik, így könnyebben szakíthatunk időt arra, hogy megemlékezzünk bolygónkról egyedül, barátokkal vagy családdal.

Föld Napja 2009 Budapest

Budapesten idén is gazdag a kínálat. A legtöbb program az április 18-19-ei hétvégére esik, így könnyebben szakíthatunk időt arra, hogy megemlékezzünk bolygónkról egyedül, barátokkal vagy családdal.

A legkedveltebb megmozdulás várhatóan a Critical Mass biciklis felvonulás lesz, ami évről évre nagyobb tömegeket vonz. A felvonulás vasárnap 15 órakor indul a Tabánból, ahol már a kora délutáni óráktól kezdődik a piknik. A következő útvonal: Tabán – Erzsébet híd – Astoria – Kálvin tér – Ferenciek tere – Erzsébet híd – Attila út – Alagút – Lánchíd – Kossuth tér – Alkotmány utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út –Városliget 17:30-kor zárul a szokásos bicikliemeléssel.

A kevésbé aktív pihenést kedvelők a Gödörben vagy a Millenárison táborozhatnak le. A Gödör Klub recycling játszóházzal, táncházzal és interaktív színházzal készül, míg a Millenárison a szombati családi nap most a Föld tematikája köré szerveződik.

A Fővárosi Állat- és Növénykert április 20- 26. között egy egész hetet szentel az ünneplésre. 10-14 óra között, minden nap állandó és ingyenes programok várják az érdeklődőket ökoszolgálattal és vásárral egybekötve.

A programsorozat lezárásaként április 26-án kerül sor a hagyománnyá vált takarításra a Gellért-hegyen. A szemétszedés 9 órakor kezdődik és 14 óra magasságában fejeződik be. A szervezők az érdeklődőket a vízeséshez, Gellért püspök szobrához várják.

Még több érdekes rendezvény közül válogathatunk, országszerte, a Föld Napja Alapítvány honlapján: www.fna.hu

Ajánlott tartalom

Elültetjük a változás magjait – Ön csak élvezze a pillanatot, a többiről a Julius Meinl gondoskodik!

Élvezze ki a Julius Meinl kávé által adott pillanatot és legyen Ön is a változás részese a kávé világnapján!

Nincs hozzászólás

  1. Biciklim nincs, de az Állatkertet megnézem!