Föld Napja: Izzócsere programmal védi környezetét a bevásárlóközpont

A Föld Napja alkalmából a mai napon környezetvédelmi eseményt szervezett az Europark Bevásárlóközpont.

A program során az Europark lehetőséget biztosított minden Wekerletelepi lakónak arra, hogy hagyományos, használt égőjét energiatakarékos, környezetbarát izzóra cserélhesse. Ezen kívül az érdeklődők az elektronikai és veszélyes hulladékok gyűjtéséről, kezeléséről, illetve újrahasznosításáról is tájékozódhattak. A bevásárlóközpont ezzel a programmal is a környezetvédelem fontosságára kívánta felhívni a lakosság figyelmét.

A kispesti Europark Bevásárlóközpont 2010. április 22-én, a Föld Napján izzócsere programot szervezett, amelynek során a Wekerletelepen élők energiatakarékos izzóra cserélhették hagyományos, használt égőjüket. A környezetvédelem nagy napján a bevásárlóközpont ezzel az újabb aktivással állt ki a szelektív hulladékgyűjtés jelentősége és a környezettudatos magatartás előnyei mellett. A délelőtt 10 órakor kezdődő egész napos programot Hajós András nyitotta meg, aki elkötelezett környezetvédőként és a rendezvény „házigazdájaként” hangsúlyozta a környezetvédelemben való szerepvállalás fontosságát.

Az Europark környezetvédelmi eseményéhez az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. is csatlakozott. A lakosok a világítástechnikai berendezések hulladékkezelésével foglalkozó cég által biztosított gyűjtőládákba dobták be használt, hagyományos izzóikat. A világítástechnikai eszközök megfelelő módon történő begyűjtése mellett az Electro-Coord Magyarország végzi majd a hulladékok elszállítását és újrahasznosítását.  A bevásárlóközpont izzócsere programját a GE Hungary Kft. 500 db energiatakarékos égővel támogatta.

Az Europark Bevásárlóközpont ezzel és más, hasonló aktivitással vállal folyamatosan szerepet a környezetvédelem érdekében folyó küzdelemben. Igazolja ezt az a díj is, amelyet szintén ezen a napon, a Föld Napja kapcsán Kispest polgármesterétől, Gajda Pétertől vehetett át Fábián Attila, a bevásárlóközpont centermanagere. A 2010. évi „Zöld Kispestért” polgármesteri díjjal azokat jutalmazták, akik közvetlen tevékenységükkel részt vállalnak környezetük szebbé, zöldebbé, virágosabbá tételében, illetve akik kezdeményezésük vagy programjaik alapján környezetük ápolását, megóvását célzó tudatformálásban, nevelésben mutatnak példát a kerület lakóinak és közösségeinek.

Geiger Judit, az Europark Bevásárlóközpont marketing vezetője hozzátette, hogy „nagy büszkeséggel tölt el minket a Kispesti Polgármesteri Hivatal elismerése, hiszen ez is bizonyítja azt, hogy környezetvédelmi aktivitásaink elérik céljaikat. A jövőben is tervezünk hasonló eseményeket, hogy közösen tehessünk egy szebb, jobb és élhetőbb világ kialakításáért”.

„Ma már több mint 3 millió darab fényforrás-hulladékot gyűjtünk be évente, amely azt mutatja, hogy jó úton haladunk, a lakosság egyre inkább környezettudatos, elkötelezett a környezetvédelem mellett. Gyakorlatilag az ország összes kiskereskedelemmel foglalkozó üzlete, villamossági nagykereskedése, veszélyeshulladék-gyűjtő vállalkozása és szelektíven gyűjtő önkormányzatai partnereink, közösen dolgozunk azért, hogy a világítástechnikai hulladékok megfelelő módon kerüljenek begyűjtésre és újrahasznosításra” – mondta Dr. Kovács Béla, az Electro-Coord Magyarország világítástechnikai divizíóvezetője.

Ajánlott tartalom

Tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete

Az Európai Unió Hivatalos lapjában kihirdették a nagykereskedelmi energiapiacok integritásáról és átláthatóságáról szóló 1227/2011/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet (REMIT) módosítását, ezzel tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási hivatal (MEKH) pénteken az MTI-vel.