Francia kisautó elektromos hajtással – Peugeot iOn

Az októberi Párizsi Autószalonon már szériaváltozatban mutatkozik be a Peugeot első teljesen elektromos autója, az iOn.

Az új autót nem csupán egy maroknyi elszánt kalandkeresőnek szánják, hanem magánszemélyekből, vállalatokból és közüzemekből álló széles vevőkörnek, amelynek tagjai meggyőződéssel és elkötelezetten akarják megtenni az első lépést egy újfajta mobilitás felé. A 100 százalékig elektromos Peugeot iOn városi jármű könnyen kezelhető és csendes, biztonságos és kezes viselkedésű, újszerű és fenntartható városi közlekedést kínál.
100 százalékig valóság, 100 százalékig elektromos
A kormányzatok, helyi hatóságok és magánszemélyek által kifejezett környezettudatosság, az energiatárolás fejlődésével együtt, megteremtette az esélyt, hogy a villanyautó polgárjogot nyerjen a városokban és környékükön. A Peugeot, további lépést tesz az emisszió csökkentése felé a 100 százalékos villanyautó új nemzedékét képviselő iOn piaci bevezetésével.

Újszerű városi autózás: zéró emisszió, csend, praktikum, élénk mozgékonyság…
Ez az ügyes kis kocsi rendkívül jó helykihasználású, hallatlanul kezes viselkedésű, biztonságban nem ismer tréfát, ugyanakkor nagyon komfortos is a gazdag alapfelszerelésével. Ehhez járulnak az elektromos hajtás előnyei: a példátlan csend, a helyi CO2 emisszió teljes hiánya és a könnyed vezetés. Az iOn fedélzetén nincs zaj, nincs rezgés, nem kell sebességet váltani. Mivel állandóan rendelkezésre áll a maximális nyomaték, egyenletes gyorsulás könnyíti meg a cikázást a forgalom sűrűjében.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Erre az 5 európai zöld közlekedési startupra érdemes odafigyelni

Az elektromos repülőktől kezdve a dokkolás nélküli önkiszolgáló e-robogókig van itt minden, ami szem-szájnak ingere.