Gázüzemű teherautót helyezett forgalomba az Audi

Az Audi német gyárában egy sűrített földgázzal (CNG) hajtott teherautót helyeztek forgalomba.

A neckersulmi Audi-gyárban nemrég egy gázüzemű Scania teherautó állt forgalomba, annak érdekében, hogy a német autógyártó csökkentse az alkatrészszállító teherautóinak szén-dioxid-kibocsátását. A nyerges vontatót egy magasabb rakterű mega trailerrel látták el, így maximalizálva a teherautó teherbírását. A Scania teherautó ugyanakkor a szokásosnál alacsonyabb fülkével készült.

Az Audi azzal számol, hogy ezáltal alacsonyabb részecskekibocsátás érhető el a dízelüzemű kamionokhoz képest. „Ezzel jelentős környezeti javulást érhetünk el, emellett a zajszint is jelentősen csökkenthető a hagyományos teherautókhoz képest” – jegyezte meg Markus Schmelcher, az Audi Neckarsulm tervezési és anyag-ellenőrzési csoport vezetője. Ha a tesztjármű beválik, akkor az Audi további gázüzemű teherautókat állít forgalomba.

Ahhoz, hogy a fuvarozás minősége ugyanazon a szinten maradjon, az Audi együttműködik logisztikai partnereivel, a Scaniával és az IHRO szállítmányozási céggel. A három cég együttesen projekttervet dolgozott ki, melynek gyümölcse ezen gázüzemű jármű közös üzemeltetése.

forrás: vezess.hu

Ajánlott tartalom

Rekordszámú autót adott el a Volvo Cars az első negyedévben

A kínai többségi tulajdonú Volvo Cars a közös és társult vállalkozásokat nem számítva 6,8 milliárd svéd korona (230,86 milliárd forint) működési bevételre tett szert az idei első negyedévben, ami 8 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest - derül ki a cég honlapjára szerdán feltöltött adatokból.