Gyermek – és ifjúsági pályázatokat hirdet az FKF Zrt.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. idén is meghirdeti gyermek – és ifjúsági pályázatait, amelyeket a már évek óta népszerű Gyermekrajz-pályázat és a tavaly elsőként meghirdetett Szépírói Pályázat mellett egy új kezdeményezéssel, a Design pályázattal is kibővít.

A pályázatok témája a Hulladékmágia, a jelentkezők az FKF Zrt. tevékenységi köréhez kapcsolódóan megfogalmazhatják, ők mit varázsolnának a hulladékból – milyen formában hasznosítanák újra a fémet, a műanyagot, a papírt és az üveget. A pályázatok elbírálásában többek között Rófusz Ferenc, Kossuth- és Oscar-díjas rajzfilmrendező, Csukás István, Kossuth-díjas író és Lázár Zsuzsa, a Budai Rajziskola igazgatója, porcelántervező iparművész is részt vesz. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. a 2008-ban meghirdetett Gyermekrajz- és a 2011-ben életre hívott Szépírói pályázatainak sikerét tekintve 2012-ben is útjára indítja gyermek – és ifjúsági projektjeit, amelyeket egy új kezdeményezéssel, a Design pályázattal is kibővít. Az FKF Zrt. célja az, hogy minél több gyermekkel megismertesse a fenntartható fejlődés gondolatát, ezért a Társaság átfogó CSR-programot dolgozott ki, amelynek a pályázatok is szerves részét képezik.

A kampány alapvetéseinek definiálásakor lényeges volt, hogy a Társaság a gyermekeket és fiatalokat játékos formában ösztönözze arra, hogy a környezetvédelemmel, hulladékgazdálkodással és köztisztasággal kapcsolatos gondolataikat megfogalmazzák. Az alkotás folyamata élményt jelent a gyerekek számára és egyben értékteremtéssel is párosul, így a pályázatok több szempontból is hozzájárulnak a felnövekvő generációk felelősségtudatának fejlesztéséhez. „Társaságunk célja, hogy a pályázatokkal a környezettudatos gondolkodásra való nevelésen túl hozzájáruljon a tehetséges gyermekek, fiatalok fejlesztéséhez. A díjakat is abban a szellemiségben határoztuk meg, hogy azok elősegítsék a kreativitás, a készség és az adottság kibontakozását. A pályázatok témája, a HULLADÉKMÁGIA is azt szolgálja, hogy a lehetőségek széles skáláját biztosítsuk a pályázók számára az önmegvalósításra.”- nyilatkozta Klug Lajos, az FKF Zrt. vezérigazgatója. A pályaművek értékelésében olyan neves szakemberek vesznek részt, mint Rófusz Ferenc, Kossuth- és Oscar-díjas rajzfilmrendező, Csukás István, Kossuth-díjas író és Lázár Zsuzsa, a Budai Rajziskola igazgatója, porcelántervező iparművész. A zsűritagok nem csak a pályázatok elbírálásában vállanak szerepet. Egy úgynevezett „roadshow” keretében több mint tíz általános és középiskolába látogatnak el, így ösztönözve a gyermekeket arra, hogy megmutassák, miben tehetségesek.

„Kétgyermekes családanyaként és kommunikációs szakemberként is támogatom azokat a törekvéseket, amelyek a gyermekek készségfejlesztésén alapszanak. Az FKF Zrt. pályázatai azonban túlmutatnak a hagyományos, gyermekeknek szóló programokon, hiszen a fiatalok környezettudatos nevelésével a társadalom fejlődését és jobbítását segítik elő, ami a Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt. cégpolitikájának is fontos eleme.” – mondta dr. Szűcs Panni, a Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt. Kommunikációs és Pr vezetője, szóvivője. A pályázatok újbóli meghirdetésével az FKF Zrt. minden gyermeket és fiatalt arra bátorít, hogy mutassák meg, milyen hulladékmágus lenne belőlük.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.