Németország áramfogyasztásának közel felét fedezhetik megújuló energiaforrásokból 2020-ra egy hétfőn bemutatott tanulmány szerint.

Gyorsan nő a megújuló energiaforrások aránya Németországban

Németország áramfogyasztásának közel felét fedezhetik megújuló energiaforrásokból 2020-ra egy hétfőn bemutatott tanulmány szerint.

A megújuló forrásokra alapozott erőművi kapacitás és az áramtermelés volumene a következő 11 évben a jelenlegi háromszorosára emelkedik – áll a “zöld” energiával foglalkozó németországi vállalkozások szakmai szövetségének (BEE) tanulmányában, amely szerint a beruházások eredményeképpen 2020-ra Németország áramfogyasztásának 47 százalékát fedezik majd megújuló energiából. Az előrejelzés szerint az áramtermelésben a szélenergia marad a meghatározó a megújuló energiahordozók közül.

A termelőkapacitások kiépítése jelentősen könnyít a nemzetgazdaságra rakodó terheken, hiszen a hagyományos technológiákhoz képest a megújuló forrásokra alapozott energiatermelés jóval kisebb környezeti károkat okoz és az éghajlatváltozást fokozó hatása is kisebb. A már megkezdett beruházások révén ráadásul újabb szén alapú erőművek építése nélkül is garantálható Németország biztonságos áramellátása 2020-ra – áll a tanulmányban, amelyet a hannoveri nemzetközi ipari vásáron mutattak be.

A világ első számú ipari seregszemléjén egyébként éppen a szélenergia az egyik kiemelt téma az energiahatékonyság és az ipari automatizálás mellett. A vásáron több mint hatezer cég mutatja be termékeit.

Ajánlott tartalom

Stratégiai nyersanyagokról szóló egyetértési megállapodást kötött Szerbia és az Európai Unió

A stratégiai nyersanyagokat, így a lítiumot érintő egyetértési megállapodást kötött pénteken Belgrádban Szerbia és az Európai Unió.