Egy frissen diplomázott, környezetvédelmi aktivista alkotása nyert a Sundance filmfesztivál dokumentumfilm kategóriájában.

Ha dől a fa (videó)

Egy frissen diplomázott, környezetvédelmi aktivista alkotása nyert a Sundance filmfesztivál dokumentumfilm kategóriájában.

Marshall Curry filmrendező az Earth Liberation Front (ELF) aktivistáinak szemén keresztül igyekszik bemutatni, hogy merre tart a világ. Az ELF 1992-ben alakult az angliai Brighton városában, és a környezet rombolása ellen való szokatlan, gerilla megmozdulásairól híres. A legtöbb ügyért együtt működve dolgoznak az Animal Liberation Front szervezetével, közös és egyéni akcióiknak köszönhetően pedig 2001-ben az FBI-tól megkapták az „ökoterroristák” elnevezést. A dokumentumfilm központi alakjának kérdésfelvetése tételmondattá válik; „Ha teljes torokból üvöltesz, de mégsem hall senki, akkor mihez kezdesz? A filmet hivatalosan Amerikában már bemutatták, reméljük, mihamarabb elérkezik Magyarországra is.

Ajánlott tartalom

Az Európai Bizottság gázkereslet-csökkentést biztosító jogszabály érvényességének meghosszabbítását javasolja

Az Európai Bizottság a gázkereslet uniós szintű, összehangolt csökkentéséről szóló sürgősségi jogszabály meghosszabbítását javasolja egy évvel az ellátásbiztonság és az árstabilitás garantálása érdekében - tájékoztatott a brüsszeli testület hétfőn.