A Magyar Szélenergia Ipari Társaság "Haladj a korral, haladj a széllel!" címmel elindította rendhagyó fotópályázatát.

“Haladj a korral, haladj a széllel!” – A Magyar Szélenergia Ipari Társaság (MSZIT) fotópályázata

A Magyar Szélenergia Ipari Társaság “Haladj a korral, haladj a széllel!” címmel elindította rendhagyó fotópályázatát.

Az MSZIT 160.000 Forint összdíjazású rendhagyó pályázatának célja, hogy népszerűsítse a hazai szélenergia termelést, közelebb hozza az emberekhez a környezetbarát energiatermelés e formáját, és felhívja a figyelmet a jelenlegi szabályozás hiányosságaira. A szél környezetbarát, olcsó, hazai energiaforrás. Annak ellenére, hogy hazánkban a társadalmi elfogadottsága nagy (több mint 90 %), politikai támogatottsága meg sem közelíti azt a szintet, amely természeti adottságainkhoz mérten elvárható, és egy uniós tagállam számára méltó lenne. A Magyar Szélenergia Ipari Társaság (MSZIT) el kívánja érni, hogy a hazai szélenergia ipar a szabályozás túlzó korlátozásaitól megszabaduljon, és lehetőséget kapjon arra, hogy a magyarországi adottságokat minél jobban kihasználhassa. Közös érdekünk, hogy a szélenergia környezeti, gazdasági, társadalmi előnyei minél előbb érzékelhetőek legyenek. A benyújtott pályamunkával Ön is hozzájárulhat a felelős, környezetbarát energiatermelés népszerűsítéséhez, térnyeréséhez. Továbbá segítségünkre lehet annak elérésében, hogy döntéshozóink figyelme végre egy valós és fenntartható energiastratégia megvalósítására irányuljon! “Haladj a korral, haladj a széllel!” A pályázattal, és az azt követő fotókiállítással kapcsolatos további információk a www.mszit.hu weboldalán találhatók.

 

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ: A Magyar Szélenergia Ipari Társaságot (MSZIT) a magyarországi szélenergia-ipar meghatározó gazdasági szereplői alapították 2010-ben azzal a céllal, hogy a tagság és a szélenergia-ipar érdekeit koordináltan, egyedi érdektől mentesen, szakmai alapon és professzionális módon képviselő szervezet jöjjön létre. A társaság tagságának együttes szélenergia kapacitása 248 MW, ezzel a teljes a hazai szélerőmű-kapacitás kétharmadát jeleníti meg, és mintegy 130 milliárd forintos magyarországi beruházási értéket képvisel. Az MSZIT tagjai együttesen több mint 550 GWh villamos energiát állítanak elő évente. A valódi megújuló erőforrásra alapozott termelés évente közel 400 000 tonna széndioxid kibocsátás megtakarítását jelenti Magyarország számára. Az MSZIT célja, hogy a szélenergia a valódi megújulók között megfelelő súllyal megjelenjen, a terület műszaki és jogi szabályozása hosszú távon stabil és kiszámítható legyen.

Ajánlott tartalom

A növényi vírusfertőzésekkel szembeni ellenálló képesség új mechanizmusát tárták fel a HUN-REN ATK kutatói

A növényi vírusfertőzésekkel szembeni ellenálló képesség új mechanizmusát tárták fel egy nemzetközi együttműködés keretében a HUN-REN Agrártudományi Kutatóközpont Növényvédelmi Intézetének (HUN-REN ATK NÖVI) kutatói, akik azt vizsgálták, hogy a 'Columbia' dohány fajhibrid hogyan képes hatásosan ellenállni a vírusfertőzéseknek - tájékoztatta az MTI-t a HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat hétfőn.