Harmadik alkalommal nyert globális díjat a magyar hulladékkezelő

A magyar hulladékkezelő vállalat, az Éltex Kft. nemzetközi elismerést nyert a környezetvédelemben nyújtott munkájáért, maga mögé utasítva a Procter & Gamble (P&G) 82 000 nemzetközi partnerét.

Sorozatban a harmadik alkalom, hogy az Éltex bekerült azon 15 díjazott közé, akiket a multinacionális vállalat a 82 000 partnere közül választ évről-évre a legjobbnak.  A magyar hulladékkezelő segítségével a Procter & Gamble olyan eredményekkel büszkélkedhet, mint a nulla hulladéklerakással működő termelés, és a hulladékok 100%-os hasznosítása. A Procter & Gamble 6 évvel ezelőtt alapította az Év Üzleti Partnere díjat abból a célból, hogy bemutassa és megünnepelje azon partnerekkel történő együttműködését, akiket az éves beszállítói értékelésben nemzetközi szinten a legjobbnak ítél.

Az Éltex számos P&G termelőüzemet kiszolgál tevékenységével. Cél minden esetben a környezeti hatás minimalizálása – úgy, hogy a keletkezett hulladékok feldolgozást követően értékesítésre kerülnek – ezáltal a termelőre háruló költségek is visszaszorulnak, valamint az ebből származó bevételeik növekednek. Figyelemreméltó, hogy a P&G nagyvállalatként mennyire elkötelezett a környezetvédelem iránt és partnereit is aktívan bátorítja erre.

„A fenntarthatóság tevékenységünk egyik legfontosabb mérőszáma. Célunk, hogy felhívjuk a termelőüzemek figyelmét arra, hogy minden hulladék értékkel rendelkezik, így a lerakás a lehető legrosszabb megoldás a feleslegesnek ítélt anyagok kezelésére.” – mondta el Vass Zoltán, az Éltex Kft. igazgatója a Cincinnatiban az október utolsó hetében rendezett díj átadón. A vezető azt is kifejtette, hogy rendkívül nagy büszkeséggel tölti el, hogy cége munkáját már sorozatban harmadik alkalommal ismerte el a világ egyik legnagyobb vállalata, a Procter&Gamble. Kiemelte, hogy kollégái erőfeszítései jelentős mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy sikeresek lehessenek egy ilyen hatalmas igényeket támasztó multinacionális partnerrel való együttműködésben.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.