Harmadik alkalommal nyert globális díjat a magyar hulladékkezelő

A magyar hulladékkezelő vállalat, az Éltex Kft. nemzetközi elismerést nyert a környezetvédelemben nyújtott munkájáért, maga mögé utasítva a Procter & Gamble (P&G) 82 000 nemzetközi partnerét.

Sorozatban a harmadik alkalom, hogy az Éltex bekerült azon 15 díjazott közé, akiket a multinacionális vállalat a 82 000 partnere közül választ évről-évre a legjobbnak.  A magyar hulladékkezelő segítségével a Procter & Gamble olyan eredményekkel büszkélkedhet, mint a nulla hulladéklerakással működő termelés, és a hulladékok 100%-os hasznosítása. A Procter & Gamble 6 évvel ezelőtt alapította az Év Üzleti Partnere díjat abból a célból, hogy bemutassa és megünnepelje azon partnerekkel történő együttműködését, akiket az éves beszállítói értékelésben nemzetközi szinten a legjobbnak ítél.

Az Éltex számos P&G termelőüzemet kiszolgál tevékenységével. Cél minden esetben a környezeti hatás minimalizálása – úgy, hogy a keletkezett hulladékok feldolgozást követően értékesítésre kerülnek – ezáltal a termelőre háruló költségek is visszaszorulnak, valamint az ebből származó bevételeik növekednek. Figyelemreméltó, hogy a P&G nagyvállalatként mennyire elkötelezett a környezetvédelem iránt és partnereit is aktívan bátorítja erre.

„A fenntarthatóság tevékenységünk egyik legfontosabb mérőszáma. Célunk, hogy felhívjuk a termelőüzemek figyelmét arra, hogy minden hulladék értékkel rendelkezik, így a lerakás a lehető legrosszabb megoldás a feleslegesnek ítélt anyagok kezelésére.” – mondta el Vass Zoltán, az Éltex Kft. igazgatója a Cincinnatiban az október utolsó hetében rendezett díj átadón. A vezető azt is kifejtette, hogy rendkívül nagy büszkeséggel tölti el, hogy cége munkáját már sorozatban harmadik alkalommal ismerte el a világ egyik legnagyobb vállalata, a Procter&Gamble. Kiemelte, hogy kollégái erőfeszítései jelentős mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy sikeresek lehessenek egy ilyen hatalmas igényeket támasztó multinacionális partnerrel való együttműködésben.

Ajánlott tartalom

Magyarországon már 1136 “zöld óvoda” működik

Az óvodák közül már 1136 intézmény rendelkezik a "zöld" minősítéssel, ami azt jelenti, hogy minden negyedik gyermek zöld óvodába jár - mondta az Energiaügyi Minisztérium (EM) környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára pénteken Biatorbágyon.