Három év múlva piacon a BMW elektromos kisautója

A BMW a tervezettnél két évvel korábban, már 2013-ben megkezdi egy városi elektromos kisautó gyártását – értesült az Automobilwoche című szaklap. Az újság információi szerint az autót Lipcsében gyártanák.

A BMW szóvivője nem kommentálta a lap értesülését.
A német luxusautógyártó tavaly októberben jelezte, hogy 2015-ben tervez piacra dobni egy elektromos meghajtású kisautót karbonszálas karosszériával az észak-amerikai SGL csoporttal és a BMW számára már most is dolgozó bajorországi Landshutban lévő üzem közreműködésével.
A BMW-nél egyébként arra számítanak, hogy 2020-ra az elektromos motorral rendelkező autók a gyártott gépkocsik több mint 50 százalékát teszik majd ki. Azok ugyanakkor többnyire kisautók lesznek, amelyek mindenekelőtt a városi közlekedés céljait szolgálják.

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.