Három liternél is kevesebbet eszik az új Honda Jazz

Nagyobb lesz a csomagtartója, mint az egy számmal nagyobb Volkswagen Golfnak, de két generáció után nem ér meglepetésként a praktikum az új Honda Jazzben. Annál érdekesebb az új fazon és a jelképes fogyasztás, amit egy vadonatúj hibrid hajtással vagy egy titokzatos dízelmotorral produkál.

Miután néhány bennfentes mobiltelefonnal készített képeket szivárogtatott ki a Honda Jazz (vagy ahogy Japánban hívják, Fit) következő generációjáról, most a gyári képek is nyilvánosságra kerültek, sőt, a Motor Trend magazin újságírója már vezethette is a legelső prototípusokat. A gyári tervezőmérnökök elmondása szerint a kategória egyik etalonjának számító Volkswagen Polót vették alapul, különös tekintettel a minőségérzetre, az üléspozícióra (ami a Hondánál mélyebb lesz az eddiginél) és a menettulajdonságokra, ehhez álcázva Németország sebességlimit nélküli autópályáin folytattak nagy sebességű teszteket.

A Jazz régi erénye az utastér kategóriaelső helykínálata és variálhatósága, ebből természetesen a harmadik generációnál sem endetek, sőt: nagyjából változatlan alapterület mellett nagyobb tengelytávval bűvészkedtek össze néhány további centi lábteret. Nagyon tágasnak, alaphelyzetben 400 liter körüli térfogatúnak ígérkezik a csomagtartó, az eddiginél jobb anyagokból összeállított műszerfalon pedig az automata klíma érintőgombos panelje jelenti a legfőbb különlegességet.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Decembertől egy éven át hét helyszínen tesztel hidrogén-üzemanyagcellás buszokat a HUMDA

A budapesti agglomerációban és hat vidéki nagyvárosban próbálhatnak ki az utasok egy Solaris és egy Caetano hidrogén-üzemanyagcellás autóbuszt a menetrend szerinti forgalomban.