Használjunk kevesebb fénymásoló papírt!

Amikor nyomtatásról van szó, akkor mindig jusson eszünkbe, hogy két oldal mindig jobb, mint az egy. Higgyünk ebben! Ha valaki meg tudta tanulni, akkor erre mások is képesek lesznek!

Néha még a legharcosabb öko-aktivisták sem hivatkozhatnak folyamatosan a digitális megoldásokra, ilyenkor rákényszerülnek ők is a nyomtató használatára. Már évek óta léteznek olyan szoftverek, melyek lehetővé teszik a kétoldalas nyomtatást, de ennek ellenére még sokan azt a megoldást választják, hogy csak az egyik oldalra nyomtatnak. Gondoljunk csak bele, ha az első változatot választjuk, akkor fele annyira csökkenthetnénk a felhasznált papír mennyiségét, és ez által a hulladékot is minimalizálhatnánk.

Érdemes megfontolni: csak az Egyesült Államokban felhasznált fénymásolópapír mennyisége 4 millió tonnára rúg/ év. Ha Magyarországot megnézzünk, akkor rájöhetünk, hogy itt sem rózsás a helyzet. Még az újrahasznosított papírok jelentős része ugyanúgy végzi: a hulladéklerakó helyeken, nem kevés helyet foglalva. Egy kis odafigyeléssel az előbb említett módszerrel csökkenthetjük a hulladék mennyiségét.

Ajánlott tartalom

A vizek sótartalmának növekedése evolúciós változásra kényszeríti a planktonikus szervezeteket

A HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont munkatársai folyamatosan vizsgálják, hogy az emberi tevékenység, illetve az emiatt zajló klímaváltozás milyen változást okoz a környezeti feltételekben, és hogyan reagálnak erre az élőlények.