Használt autóból furcsa lakókocsi

Általános tévedés, hogy a kisterû jármûveknek kényelmesnek, és minimalisztikusnak kell lennie a funkció és hatékonyság érdekében.

Ahogy ez az eddigi zöld alkotásokból kiderült, nem feltétlenül igaz. Ezt szerette volna megcáfolni Jay Nelson, Egy San Fransiscoi tervezõ és mûvész, aki használt autókból eszkábált össze egy mûvészi lakóautót. Mintha egy szörfös lakna benne, a lakóautó szögletes fa elemekbõl készült, ami nem is tûnne annyira furcsának egy kaliforniai strandon. A belterérõl csak annyit, hogy kézzel gyártott elemekbõl áll.  Nem újkeletû az ilyen próbálkozás, ugyanis a Fast Co. Design már kísérletezett hasonlóval. Õk egy lestrapált, 200 dollárért vásárolt Honda Civic hátulját alakították át. Hozzáépítettek egy fa vázat. Ez a prototípus ihlette Jay Nelson-t, aki eddig motorok átalakításával foglalkozott. A munkáit véletlen mûalkotásoknak hívja.  A lakóautón kívül Nelson még épített faházakat, hajót, és még egy tengeralattjárót is.

Ajánlott tartalom

Ez lehet most a leginkább környezetbarát autó 

Ha a zöld autók forradalmáról van szó, a Fisker nem ismer határokat – saját bevallása szerint elkészítette az eddigi leginkább környezetbarát kocsit, amit nem is nehéz elhinni, ha tudjuk, miből áll és hogy működik a jármű.