Használt autóból furcsa lakókocsi

Általános tévedés, hogy a kisterû jármûveknek kényelmesnek, és minimalisztikusnak kell lennie a funkció és hatékonyság érdekében.

Ahogy ez az eddigi zöld alkotásokból kiderült, nem feltétlenül igaz. Ezt szerette volna megcáfolni Jay Nelson, Egy San Fransiscoi tervezõ és mûvész, aki használt autókból eszkábált össze egy mûvészi lakóautót. Mintha egy szörfös lakna benne, a lakóautó szögletes fa elemekbõl készült, ami nem is tûnne annyira furcsának egy kaliforniai strandon. A belterérõl csak annyit, hogy kézzel gyártott elemekbõl áll.  Nem újkeletû az ilyen próbálkozás, ugyanis a Fast Co. Design már kísérletezett hasonlóval. Õk egy lestrapált, 200 dollárért vásárolt Honda Civic hátulját alakították át. Hozzáépítettek egy fa vázat. Ez a prototípus ihlette Jay Nelson-t, aki eddig motorok átalakításával foglalkozott. A munkáit véletlen mûalkotásoknak hívja.  A lakóautón kívül Nelson még épített faházakat, hajót, és még egy tengeralattjárót is.

Ajánlott tartalom

A Volvo Trucks már fejleszti a hidrogénüzemű kamionját

A Volvo Trucks már dolgozik a hidrogénnel hajtott belsőégésű motorral ellátott teherautójának kifejlesztésén. A közúti tesztek 2026-ban kezdődhetnek, a piacra dobást pedig az évtized végre tervezi a svéd gyártó. A zöld hidrogénnel hajtott kamionok nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a Volvo, és ezzel ügyfelei is elérjék karbonsemlegesítési céljaikat.