Hat évesen a rák ellen, hat évesen az állatokért

2010 szeptemberében a hat éves kisfiút, Aghelos Kouvaras-t, non-Hodgkin limfómával diagnosztizálták, miután tumort találtak a gyomrában. A New York-i elsőosztályos a hosszas kezelések alatt állatokról olvasott, és volt egy, mely különös érdeklődést keltett benne: a veszélyeztetett pingvinek.

Most, hogy Aghelos sikeresen leküzdötte a rákot, harcot indít a madarakért, melyek átsegítették őt a nehéz időszakon. Az NBC New York riportja szerint a kisfiú mindig is szerette az állatokat, a pingvineket pedig akkor kedvelte meg ennyire, mikor kórházi ágyán édesanyjával rengeteget olvastak állatokról. Az édesanya, Elizabeth Kouvaras elmesélése szerint, amikor a kórházban megkérdezte fiát, ha bármit kérhetne, mi lenne az, Aghelos gondolkodás nélkül felelte, hogy meg szeretné menteni a pingvineket a kihalástól. „Mit fogunk tenni, ha nem lesznek állatok? Ha ők meghalnak, mi is meghalunk.”


Még csak egy pár héttel ezelőtt fejeződött be Aghelos kezelése, de máris többet tett az élővilágért, mint amennyit mások valaha is fognak. Barátai, családja, tanárai, és sokak, akiket megihletett a kisfiú odaadása és lendülete, segítséget nyújtanak neki, hogy megvalósíthassa álmait. Április 30-án Aghelos és 80 társa egy öt kilométeres maratonon vettek részt, a Wildlife Conservation Sotiety támogatásával. Az akcióval eddig csak Aghelos több mint 550,000 forintnak megfelelő adományt gyűjtött, melyet a világ legveszélyeztetettebb állatfajának megmentésére fordít. „Anghelos a pingvinek megmentésébe, és a saját felépülésébe fektetett energiája inspiráló.”- fogalmazta John Calvelli, aki segít megszervezni az akciót. „Már ilyen fiatalon egy egész közösség példaképévé vált.”

Ajánlott tartalom

A környezet jobban reagál az apróbb fejlesztésekre

Apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a tájba illő fejlesztéseket végrehajtani, figyelve arra, hogyan reagál erre a környezet - hangsúlyozta a Szent György-hegyi bornapok megnyitóján a közigazgatási és területfejlesztési miniszter Hegymagas községben kedden.