Hatalmas érdeklődés a megújuló energiák iránt

Mintegy 50 ezren látogattak ki a Hungexpóra, Magyarország legnagyobb építőipari seregszemléjére, a vasárnap késő délutánig nyitva tartott Construma 31. Nemzetközi Építőipari kiállításra.

A Hungexpo tájékoztatása szerint a nagy számban megjelenő szakmai érdeklődők mellett az idén ugyan valamivel kevesebb nézelődő volt mint tavaly, ugyanakkor több üzletet hoztak tető alá, mint egy évvel korábban, így az 500 kiállító számára a vásár hatékonyabb volt a 2011. évinél. A szakmai érdeklődőket több mint 40 konferencia várta, és több újdonság a 20 ezer négyzetméteres vásáron. Az idén a Construma mellett az OTTHONDesign – 1. Otthonteremtési szakvásárt és az URB:ICON – 1. Nemzetközi városfejlesztési kiállítást is megnézhették az érdeklődők. A közlemény szerint az idei Construma leginkább intenzitásával nyerte el a kiállítók elismerését, hiszen a látogatók többsége konkrét vásárlási szándékkal érkezett. Az építőipar közismert nehézségei ellenére, ezen a fórumon sikerült megtalálni a kínálat és kereslet közötti legrövidebb utat, a mindkét fél számára előnyös megoldásokat. A Hungexpo a Construmát legközelebb jövő áprilisban rendezi meg. A Budapesti Vásárközpont következő eseménye az Industriautomation ipari kiállítás-együttes lesz május 15-18. között.

Ajánlott tartalom

80 ezres erkélynapelemet kezdett árulni a német szupermarket

Lidl és Aldi Nord lép be Németország erkélynapelem piacára, de Magyarországon nem lesznek elérhetők jogi korlátok miatt. Lidl terméke 219 euró, 150 watt, míg Aldi Nordé 350 watt és 469 euró.