Otthon tölthető elektromos autó

A háromkerekű Supersonic elnevezésű autót – melyet Marko Lukovic, szerb designer tervezett – a Michelin Challenge Design verseny is díjazta futurisztikus külseje miatt.

Az autó, mely leginkább egy szuperszónikus repülőgépre hasonlít, két lítium-ion akkumulátorral működik, melyek áramellátásáról a hátsó kerekekbe épített motorok gondoskodnak. A kétüléses Supersonic teteje egy fényérzékeny folyékony kristályokból álló tető, mely amellett, hogy árnyékol, privát érzést kölcsönöz az utasoknak.  Lukovic járművének nincs szüksége szélvédőre, hiszen az utat a beépített monitor mutatja. Emellett a jövő autójának akkumulátora olyan kicsi, hogy azt könnyedén ki lehet venni a járműből, és a házban ugyanúgy tölteni, akár egy telefont.

Ajánlott tartalom

Kiemelten kell foglalkozni a fenntarthatóság kérdésével

Fontos kiemelten foglalkozni a fenntarthatóság kérdésével, a fenntarthatóságra neveléssel, és elismerni azoknak a munkáját, akik sokat foglalkoznak azzal, hogy az életterünk még sokáig az otthonunk is maradhasson - hangsúlyozta Balatoni Katalin, a Belügyminisztérium (BM) köznevelési helyettes államtitkára hétfőn a 2024. évi Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét nyitórendezvényén, a Parlamentben.