Hibrid autó gyártását tervezik az Őrségben

Egy utazóbőrönd méretűre összehajtható, ultrakönnyű elektromos robogó, és egy hibrid meghajtású, két kisebb járművé alakítható személygépkocsi fejlesztésén dolgozik az őrszentpéteri Antro csoport.

A robogó sorozatgyártása jövőre, az autóé két-három éven belül indulhat el a tervek szerint.
A csoport 2001-ben kezdett el dolgozni a kéttagú, három-, és hatszemélyes modellekből álló Solo-Duo autócsalád fejlesztésén, amelynek hét évre rá készült el az első koncepcióváltozata. A karbonkompozit karosszériájú, háromfős kiszerelésben kevesebb mint 300, a hatfősben nem egészen 700 kilogrammot nyomó, hibrid jármű motorja többféle alternatív üzemanyaggal és árammal is hajtható lesz. Az akkumulátort nem csak a hálózatból, illetve motorgenerátorokkal lehet feltölteni, hanem a tetőn elhelyezkedő napelemek segítségével is, melyek önmagukban 15-20 kilométer megtételéhez elegendő energiát biztosítanak. Emellett minden utasüléshez tartozik majd egy pedálgenerátor.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Az elektromos autózás felgyorsítását elősegítő akciótervről tárgyaltak

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter áprilisi berlini látogatásának folytatásaként Bajorországba utazott és újra találkozott a német autóipar vezető szereplőivel. A tárcavezető és a Nemzetgazdasági Minisztérium delegációja hétfőn és kedden tárgyalásokat folytatott Gernot Döllnerrel, az Audi vezérigazgatójával, Frank Weberrel, a BMW igazgatósági tagjával, valamint Eckart von Klaedennel, a Mercedes alelnökével - tájékoztatta az MTI-t a Nemzetgazdasági Minisztérium kedden.