A nyolc vezető ipari hatalom július 7-9-én Japánban, Hokkaido szigetén tartandó csúcstalálkozója alkalmából a Suzuki bemutatja az Esztergomban is gyártott SX4 üzemanyagcellás modelljét, amelyet hidrogén és elektromos áram hajt - közölte a Magyar Suzuki Zrt. kedden az MTI-vel.

Hidrogénnel hajtott SX4-et tesztel a Suzuki

A nyolc vezető ipari hatalom július 7-9-én Japánban, Hokkaido szigetén tartandó csúcstalálkozója alkalmából a Suzuki bemutatja az Esztergomban is gyártott SX4 üzemanyagcellás modelljét, amelyet hidrogén és elektromos áram hajt – közölte a Magyar Suzuki Zrt. kedden az MTI-vel.

Az SX4-FCV névre keresztelt modell tesztelésére a vállalat engedélyt kapott a japán illetékesektől. A járművet a G8-találkozó nemzetközi médiaközpontjának környezetvédelmi pavilonjában állítják ki – tette hozzá Ruska Viktória, a gyár vállalati kommunikációs vezetője.

A gyári dokumentáció szerint az SX4-FCV kiváló teljesítményt produkált a GM által gyártott üzemanyagcella segítségével, amelyhez a Suzuki fejlesztett hidrogéntartályt és könnyű, kompakt kondenzátort, amely a fékek használatakor nyert energiát az üzemanyagcella terhelésének csökkentésére fordítja gyorsításkor.

A Suzuki azt tervezi, hogy a 150 kilométeres sebességre képes, 250 kilométer hatótávolságú autót a közutakon is teszteli, és ennek eredményei alapján fejleszti a modellt a későbbi kereskedelmi használatra.

Ajánlott tartalom

A hibrid-elektromos autók eladási aránya nőtt az elmúlt évben

Nőtt a forgalomba helyezett új autók száma júniusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön felkerült adatok szerint.