Hogyan válasszak TV állványt otthonomba?

A nappali központi eleme szinte minden háztartásban a TV és az ahhoz tartozó multimédiás eszközök – a hifi, játékkonzol és még sok más elektronikai eszköz. Az otthon töltött idő egyre fontosabb és értékesebb, sőt, az otthoni munkavégzés miatt most még több időt töltünk otthon, mint valaha. Ezért is fontos, hogy a szabadidő és a hétvégék helyszíne egy rendezett és otthonos hely legyen!

Fel a falra!

Hatalmas szabadságot adhat a nappali berendezésekor, ha a televíziót fali konzol segítségével felszereljük a falra. Így az alatta lévő tér sokkal nagyobb lesz, ráadásul szabadon válogathatunk a különböző stílusú és méretű TV állvány között. 

Tipp: A falra helyezett TV magasságát mindig a TV mérete határozza meg, de átlagosan a TV közepe és a padló között 140 cm az ideális, így ülve szemmagasságban lesz a képernyő.  

Lebegő állvány

Trendi és modern megoldás a lebegő fali egység. Ha ilyen állványt választunk, akkor szabadon helyezhetjük a TV készüléket a falra vagy az állványra is. Mindig válasszunk a TV készüléknél hosszabb, mindkét oldalt túllógó darabot a stílusos berendezésért! Időtálló megoldás lehet a fehér színű vagy natúr tölgy anyagú állvány, így minden más berendezési tárggyal bátran variálhatunk, hiszen ez passzolni fog szinte mindenhez! 

Hangsúlyos elemek 

Ne csak a TV készülék kapjon kiemelt figyelmet, hanem az annak otthont adó asztal is! Tereljük a figyelmet és a tekintetet a TV állványra egy hangsúlyos, masszív darabbal, amelyek a nappali éke lehet. Ilyen például egy tömör fa állvány, amely jó minőségű és szép erezetű fából készült. A modern vagy luxus stílust kedvelők választhatnak fém lábon álló asztalt 3D faragással vagy más díszes elemekkel az ajtókon. Egy ilyen darab biztosan a nappali, sőt a lakás ékessége lesz! 

Többfunkciós darabok

Különösen akkor, ha helytakarékos megoldást keresünk, ideális választás lehet egy többfunkciós TV állvány. Ez lehet egy komód, vagy akár könyvespolc, a lényeg, hogy sok-sok tárolási lehetőséggel szolgáljon, így a TV készülék körüli helyet is praktikusan kihasználhatjuk. 

Tipp: Médiafalnak válasszunk olyan falat, amelyen nincs ablak és ha lehet, akkor a legnagyobb felületű. Így a TV köré praktikus nappali bútort és TV állványt építhetünk, ezzel még több tárolási felületet kialakítva, sőt, így lehetőségünk lesz dekorációs kellékeket, és képeket – családi portrékat vagy virágos képeket – elhelyezni! 

 

 

Partner cikk

Ajánlott tartalom

Milyen ablakot válasszunk? Nyílászáró-kisokos!

A megfelelő nyílászáró kiválasztása otthonunkba számos tényezőtől függ, és legtöbbünk életében legalább egyszer szembesül ezzel a döntéssel. Az ablakok nem csupán esztétikai szerepet töltenek be, hanem komoly hatással vannak mindennapunk kényelmére, energiahatékonyságára és hosszú távú értékére is.