Hol érdemes fürdőzni a nyáron?

A nyári nagy melegben mindenki szívesebben megy nyaralni vízpart közelébe. A szállás, a közlekedés, az árak ismerete mellett a vizek minőségére is érdemes figyelmet fordítani. Ebben nyújt segítséget a Microsoft legújabb programja.

Az Eye on Earth – Watch Water névre keresztelt kezdeményezés az Európai Környezetvédelmi Ügynökség együttműködésével látott napvilágot. Az ügynökség legfrissebb adatai segítségével lehet keresgélni mintegy 21 000 fürdőhely között a Microsoft Bing keresőrendszerével támogatva.

A kezdeményezés már a múlt évben útjára indult, idén a frissebb, részletesebb adatokkal és megújult, könnyen kezelhető felhasználói felülettel érhető el. A keresés több szempont szerint lehetséges, a Környezetvédelmi Hivatal hivatalos adatain át a felhasználók saját pontozásáig. Minden egyes helyszínről extrainformációk állnak rendelkezésre, a korábbi értékelések és a feltöltött képek nagy segítséget nyújtanak a döntésben. A Google Earth megoldásához hasonlóan a város és a környező településekről kameraképek is készültek.

a kereső

A szoftvergyártó különleges figyelmet fordított az információk aktualitására, állításuk szerint néhány adat annyira friss, mintha pár nappal a fürdőző szezon előtt vették és elemezték volna a mintákat.
Rob Bernard elégedett a fejlesztéssel, elmondta, „a környezeti adatok és a számítógépes térképes technológia kombinálásával az emberek nyomon követhetik a korábban elérhetetlennek tűnő változásokat, és ez, reményeik szerint, ösztönzőleg hat a tiszta környezet fenntartására”.

Ajánlott tartalom

Syngenta: a szárazság miatt csökken a csemegekukorica termésátlaga, romlik az ágazat jövedelmezősége

Ugyan továbbra is Magyarország Európa legnagyobb csemegekukorica-termelője, de az idei termésátlagok az aszály miatt, különösen az öntözetlen területeken jelentősen csökkennek, ami az emelkedő költségekkel rontja az ágazat profitabilitását - hangzott el a vetőmagvakat előállító és növényvédőszer-forgalmazó Syngenta hajdúszoboszlói szakmai rendezvényén.