Honnan tudja, hogy a bio étel valóban bio? Az iPhone megmondja

Legtöbbünknek elengedhetetlen társa az iPhone, és mostantól a Lapka új érzékelőjével egészsége megőrzésében is segíthet.

A készülék négy érzékelőből áll, melyek ráköthetők bármely iPhone-ra, és a környezet sugárzási, EMF (elektromágneses mezők) szintjét, páratartalmát mérik, valamint megállapítja, hogy valóban bioételt vásárolt-e. Az érzékelők, melyek a fülhallgató bemenetével csatlakoztathatók az iPhone-hoz, egy ingyenes alkalmazáson keresztül közli az információkat. A képernyőn nem csak számokban jelzi méréseit, hanem hasznos összehasonlítással is szolgál, így mindig tudhatjuk, hogy a környezetben mért adatok az egészségügyi határértéken belül mozognak-e. Az összehasonlítási alapok is változnak, a program felismeri, hogy egy repülőgépen ülve a sugárzási adatok mást fognak mutatni, mint otthonában. A program grafikusan is képes megjeleníteni az adatokat. Az érzékelők nemcsak intelligensek, de stílusosak is. Fából és elefántcsontszínű műanyagból készültek, és mindegyikük egyedi dizájnnal rendelkezik. Vadik Marmeladov főtervező célja az volt, hogy az Apple filozófiáját követve egyszerű, minőségi készüléket alkossanak anélkül, hogy az iPhone dizájn másolatának tűnjön a termék. Az érzékelő még csak prototípus formájában létezik, a gyártó cég decemberben tervezi a piacra dobását 220 dollárért. A Lapka egyéb merőműszerek árusítását is tervezi, amelyek képesek például glükóz, allergén szintek megállapítására, vagy vérnyomás mérésére is.

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.