Hordozható napelemes laptop töltők 2.

Folytatjuk az ismerkedést a napelemes töltők piaci kínálatával.

A Notepower két különböző 15 22 wattos teljesítménnyel érhető el.  A 15 wattos verziót szétnyitva két panel tárul fel, méretei 24.5” x 13.5”; a 22 wattos verzióban már három panel lapul, ennek mérete kinyitva 37” x 16”. Mindkét Notepower könnyen hordozható, súlyuk másfél illetve két és fél kilogramm, használatuk sem igényel hatalmas teret. Áruk egyáltalán nem elrugaszkodott, pedig kapacitásuk alapján még az is lehetne. A kisebb változat 265 dollárba, a 22 wattos verzió 386 dollárba kerül.

notepower

Az Apple Juicz kifejezetten Macbook-okhoz készül hordozható töltő, kapható Air és Pro változatuk is. Az átlagosnak magasabb a kapacitásuk, a legkisebb Juicz 18 wattos, ami 14 óra alatt tölt fel egy Air-t; a medium töltő 27 wattos, ennek már csak 8 óra kell a feltöltéshez; a legnagyobb teljesítményű Juicz pedig 55 wattos és csupán 5 órányi munkájába kerül egy Air feltöltése. Könnyen hordozható egy, a készülékhez járó, mutatós vászontáskának köszönhetően, azonban széthajtogatva látszik, hogy a használata már nem annyira egyszerű. A kicsi változat 30× 30 colos, a legnagyobb 60× 42 colos. Áruk 500 és 1000 dollár között mozog.

Apple Juicz

A Solaris 26 az egyik legfejlettebb technológiát használja fel annak érdekében, hogy a kisebb mérethez kielégítő teljesítmény párosuljon. Kapacitása 26 watt, és a készülékkel nagyjából 4-8 óra szükséges egy laptop teljes feltöltéséhez. Az egészet egy kis csomagba összehajtva, könnyen lehet hordozni, súlya nincs egy kilogramm. Mérete összecsukva 8,5 “x11”, széthajtogatva, használatra készen 21,5”x37,5”. Ára 600 dollár körül mozog, ami a teljesítményt és a töltési időt figyelembe véve, összehasonlítva a többi bemutatott termékkel, igazán versenyképessé teszi.

Solaris

Ajánlott tartalom

Könnyebb lesz Budapesten napelemet telepíteni, mutatjuk a részleteket!

A Fővárosi Önkormányzat lépéseket tett azért, hogy a budapestiek számára átláthatóbbak legyenek a napelem-telepítésre vonatkozó jogszabályok.