Hordozható napelemes töltő a Sanyo-tól

A Sanyo hamarosam piacra dobja hordozható napelemes töltőjét, mely, ígéretei szerint, sokkal praktikusabb és esztétikusabb lesz jelenleg elérhető konkurenseinél.

A hordozható, egyben kapacitásukban is imponáló napelemes töltők piacán valóban több, kiaknázatlan terület van. Az egyik ilyen, hiába a funkcionalitás a legfontosabb, az, hogy kényelmesen, különösebb feltűnés nélkül, hordozzuk töltőnket, mely kinézetében is megfelel elvárásainknak. A Sanyo épp ezért esztétikus és divatos tárgyat próbált faragni töltőjéből, mely félig-meddig sikerült is.

A dupla kollektoros Eneloop portable solar töltő inkább egy cd tokhoz hasonlít, azt szétnyitva bújnak elő a kollektorok. A gyártó a világszerte használt, hatékony HIT cellát választotta töltőjéhez. Az asztalra téve vagy az ablakba kilógatva, megfelelő időjárási körülmények között, egy óra múlva már képes egy USB-csatlakozóval ellátott mobiltelefont feltölteni, negyven perc beszélgetési időt lehetővé téve.

Az egy kollektoros verzió azonban sem külcsínben sem kapacitásban nem éri utol társát. A kollektor mérete nagyobb, mivel egyedül „dolgozik”, ám, ennek megfelelően kevésbé kényelmes hordozása, és a kívül elhelyezett gyűjtő sem különbözteti meg a lekörözni kívánt konkurensektől. Ezzel a verzióval egy óra után 20 percnyi beszélgetési idő érhető el, mely, a gyártó sajtóközleménye szerint, a mindennapi beszélgetéseknek tökéletesen megfelel, de leginkább a sürgős hívásokat hivatott biztosítani.

A készülék árusítása augusztus végén veszi kezdetét Japánban.

Ajánlott tartalom

Érkezhetnek a magyar erkélyekre is a napelemes rendszerek?

Egy átlagos erkélynapelemes rendszer évente nagyjából 850 kWh villamosenergia termelését teszi lehetővé, mely egy 4 fős család villamosenergia-felhasználásának körülbelül 25%-t képes fedezni.