Húsvéti csomagot kaptak a vörösiszap károsultjai a Katolikus Karitásztól

A tavaly októberi vörösiszap-katasztrófában károsult háromszázötven devecseri, kolontári és somlóvásárhelyi családnak osztott egyenként tízezer forint értékű húsvéti csomagot a Katolikus Karitász kedden Devecserben. Az adomány összértéke 3,5 millió forint.

Écsy Gábor, a segélyszervezet országos igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a húsvét előtti csomagokkal – amelyekben sonka, kalács, torma, édesség és tartós élelmiszer van – a “terített asztal bőségéhez” szeretne hozzájárulni a Katolikus Karitász. Közlése szerint a segélyszervezet munkatársai a tavalyi katasztrófa óta a helyszínen segítik a családokat, a többi között rendszeresen osztottak ruhát és tartós élelmiszert a rászorulóknak. Az élelmiszercsomagokat Mádl Dalma asszony, a karitász jószolgálati nagykövete adta át Devecserben. Az igazgató beszélt arról is, hogy hetvenhat család ingóságainak pótlását vállalták, nekik a beköltözést vagy az új lakások átadását követően bútorokat, csillárt, függönyöket, szőnyegeket vásárol a segélyszervezet.

Ajánlott tartalom

A klímaváltozás is hozzájárulhat a halálozások magas számához a Mount Everesten

A klímaváltozás okozta változékony időjárás miatt különösen sok halálos áldozatot szedett a Mount Everesten az idei hegymászószezon - írta a The Guardian című brit napilap.