Az indiai székhelyű Mahindra & Mahindra kifejlesztette a világ első hidrogén-meghajtású háromkerekűjét, mely a Hy-Alfa nevet kapta.

Hy-Alfa: Az első háromkerekű hidrogén-meghajtású jármű

Az autó, melynek belső égésű motorja hidrogén által hajtott, elérhető lesz teher-és háromüléses személyautó változatban is. A Hy-Alfa 396 köbcentiméteres motorja 4,5 KW-nyi teljesítményt képes létrehozni 3600rpm-en. A szívó motorhoz hidrogén szivárgásdetektáló mechanizmus, elektronikus gyújtás rendszer és elektronikus üzemanyag-befecskendezés tartozik.

„A Hy-Alfa a maga nemében világelső. Sűrített hidrogén gázzal működik és a hihetetlenül jó tervezésnek köszönhetően abszolút nulla a károsanyag-kibocsátása, ezáltal pedig öröm vezetni a zsúfolt városi utakon. A hidrogén valójában a jövő technológiája és üzemanyaga, és hosszú távú megoldást jelent a környezetszennyezésre, az energiabiztonságra és eloszlatja a széndioxid kibocsátással kapcsolatos aggályokat.” -mondta Dr. Abraham Mathew, a Mahindra & Mahindra kutatási-fejlesztési Központ ügyvezető igazgatója.

A tisztviselők egyelőre hallgatnak a Hy-Alfa kereskedelmi áráról. Reméljük, nem lesz nagyon magas, így bárki számára elérhetővé válhat. A jármű kitűnő megoldást jelentene a szegény országok lakói számára is, amellett, hogy óvja a környezetet.
A Mahindra és partnerei a következő évre tervezik a 15 egységből álló próbaflotta indítását Új Delhiben.

Ajánlott tartalom

Hatalmas szélturbina omlott össze Svédországban

A dán szélenergia-óriás, a Vestas az utóbbi időkben látványos eredményeket ért el, a sikerekben pedig a szélturbinák monstrumjának, a közel 74 méter hosszú lapátokkal ellátott V150-nek is komoly szerep jutott.