Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Így lehetne olcsón tárolni az energiát

Így lehetne olcsón tárolni az energiát

Új cég jött létre az Alphabet vállalat forró són alapuló energiatárolási projektjének további fejlesztéseire.

A Malta név alatt futó projekt kutatói megawattnyi kapacitásra képes kísérleti üzemen dolgoznak. Az energiatárolás nehézkes és drága, különösen a szél- és napenergiafarmok számára. Egy megbízható energiatárolási rendszer kifejlesztése jelentősen csökkentheti a szén-dioxid-kibocsátást, elősegítve a megújuló energiaforrások felhasználását.

Az Alphabet X részlege számos kísérleti projekten dolgozik, és közülük néhány független vállalkozássá alakulva teljesedhet ki. A Malta olcsó, nagy mennyiségben rendelkezésre álló anyagok, például só vagy fagyálló felhasználásával próbál nagy mennyiségű energiát tárolni, írta a szatmar.ro. A cég a nap- és szélerőművek által megtermelt energiát – a termodinamika alapvető törvényeit alkalmazva – nagy melegben forró sóoldatban, hideg környezetben alacsony hőmérsékletű folyadékban tárolná napokig vagy akár hetekig, így áthidalva a napsütéses vagy szeles időszakok és a felhasználói igények közti különbséget. A Malta első kísérleti üzemét 26 millió dolláros költségvetésből építi fel. A projektet nagyobb összeggel támogatta például Jeff Bezos amerikai elemző, befektető, az amazon.com alapítója, Bill Gates szoftverfejlesztő, feltaláló és Michael Bloomberg befektető, New York volt polgármestere is.

Ajánlott tartalom

Minden részletet tudunk a lakásfelújítási támogatásról!

A minap a Közlönyben is megjelent a korábbi bejelentés, vagyis hivatalossá váltak a részletek a legújabb lakossági felújítási programról, ami napelemes rendszereket is támogat.