Így működik a világ legnagyobb naperőműve

A Huffington Post egy rövid, de lényegre törő videóban mutatja be a Marokkóban nemrégiben elindult naperőművet, amely a világ legnagyobb ilyen típusú erőműve. A videóból megtudhatjuk például, hogy nyolcszáz útból áll a hálózat.

A koncentrált napenergia technológiának köszönhetően az erőmű akkor is képes energiát tárolni, amikor már lement a nap. A teljes projektet 2018-ra fejezik be. Addigra a szén-dioxid kibocsátás éves szintjét 760 ezer tonnával tudják csökkenteni. 2,5 millió tonnával csökken az olajimporttól való függősége az országnak évente. 1,1 millió marokkói háztartást látnak el ezzel energiával.

Videó itt.

Ajánlott tartalom

Kísérleti üzemanyagár-statisztikát indít a KSH

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a régiós üzemanyagárak monitorozása és összehasonlíthatósága érdekében 2024. április 19-én pénteken közzéteszi új kísérleti statisztikáját. Az üzemanyagár-kísérleti statisztika alapját az Eurostat Weekly Oil Bulletin jelenti, amelynek adataiból a KSH régiós átlagárat számol a 95-ös benzin és dízelüzemanyagokra vonatkozóan - jelentette be szerdán a KSH.