Így, tankoljon ingyenesen Miskolcon

Miskolc zöld várossá akar válni, egyre több az olyan projekt a településen, amely a megújuló, illetve a környezetbarát energiára alapoz – mondta Pfliegler Péter, a város alpolgármestere kedden sajtótájékoztatón.

A borsodi megyeszékhelyen, az Észak-magyarországi Áramszolgáltató (Émász) Nyrt. székháza előtt lévő, a kizárólag elektromos energiával működő autók akkumulátorait ingyenesen feltöltő “áramkútnál” megtartott sajtótájékoztatón bemutatták azt a japán gyártmányú személyautót, amely egy “tankolással” csaknem 180 kilométert tud megtenni. A miskolci alpolgármester úgy fogalmazott: ahhoz, hogy Miskolc zöld város legyen, szükség van ilyen kutakra, amely a teljesen környezetbarát, elektromos meghajtású autókat kiszolgálja. Pfliegler Péter szólt arról, hogy a borsodi megyeszékhely az elmúlt években, és jelenleg is számos környezetbarát program megvalósításán dolgozik. Ezek között megemlítette a PannErgy vállalatcsoport projektjét. A cég a Miskolchoz közeli Mályi határában fúrt kutakból kinyert geotermikus hővel fűti majd a város egyik legnagyobb lakótelepét. Hasonlóképpen sikeresnek ítélte a biomasszát felhasználó kazánprogramot, valamint azt, hogy a város korábbi, rekultivált hulladéktelepből nyert biogázzal fűtenek házakat.

Ajánlott tartalom

Hamarosan újabb elektromos autó pályázat érkezik

Hamarosan újabb pályázatot hirdetnek az elektromos gépjárművek vásárlásának támogatására a magánszemélyek és a cégek számára is - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára Budapesten sajtótájékoztatón.

Egy hozzászólás

 1. Miskolc lakossága 1985 ben 250.000 fő volt.
  Most 178.000.
  72.000 ember elment,szerinted kik maradtak?
  Az elit?
  Kinek építed a fentieket?
  A kábelégetőknek, segélyt követelőknek ?
  Miskolc nem zöld,hanem fehér város akar lenni.