Így, tankoljon ingyenesen Miskolcon

Miskolc zöld várossá akar válni, egyre több az olyan projekt a településen, amely a megújuló, illetve a környezetbarát energiára alapoz – mondta Pfliegler Péter, a város alpolgármestere kedden sajtótájékoztatón.

A borsodi megyeszékhelyen, az Észak-magyarországi Áramszolgáltató (Émász) Nyrt. székháza előtt lévő, a kizárólag elektromos energiával működő autók akkumulátorait ingyenesen feltöltő “áramkútnál” megtartott sajtótájékoztatón bemutatták azt a japán gyártmányú személyautót, amely egy “tankolással” csaknem 180 kilométert tud megtenni. A miskolci alpolgármester úgy fogalmazott: ahhoz, hogy Miskolc zöld város legyen, szükség van ilyen kutakra, amely a teljesen környezetbarát, elektromos meghajtású autókat kiszolgálja. Pfliegler Péter szólt arról, hogy a borsodi megyeszékhely az elmúlt években, és jelenleg is számos környezetbarát program megvalósításán dolgozik. Ezek között megemlítette a PannErgy vállalatcsoport projektjét. A cég a Miskolchoz közeli Mályi határában fúrt kutakból kinyert geotermikus hővel fűti majd a város egyik legnagyobb lakótelepét. Hasonlóképpen sikeresnek ítélte a biomasszát felhasználó kazánprogramot, valamint azt, hogy a város korábbi, rekultivált hulladéktelepből nyert biogázzal fűtenek házakat.

Ajánlott tartalom

5000 elektromos autó kerülhet forgalomba 2022-ben

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) 125 ezer új személygépkocsi forgalomba helyezésére számít az idén; tavaly közel 122 ezer új autó került forgalomba Magyarországon, 4,8 százalékkal kevesebb, mint 2020-ban.

Egy hozzászólás

 1. Miskolc lakossága 1985 ben 250.000 fő volt.
  Most 178.000.
  72.000 ember elment,szerinted kik maradtak?
  Az elit?
  Kinek építed a fentieket?
  A kábelégetőknek, segélyt követelőknek ?
  Miskolc nem zöld,hanem fehér város akar lenni.