Super Bowl – más szemmel

A Super Bowl valószínűleg nem az az esemény, amelyről a környezetvédelem jut eszünkbe: a kivilágítás, a túlméretezett műanyag zacskókból majszolt nassolnivaló, a különféle transzparensek, amelyek feltehetően a szeméttelepen végzik, nem éppen a fenntarthatóság jelképei. De a rendezők idén néhány komoly intézkedéssel igyekeztek enyhíteni a károkozást, írja az inhabitat.com.

Az NFL környezetvédelmi programja külön szabályokat hozott a szilárd hulladék és az élelmiszermaradék kezelésére, az anyag újrahasznosításra valamint az esemény általános klimatikus hatásaira vonatkozóan. A Green Mountain Energy Company 15 000 megawatt-órányi megújuló energiát biztosít, ezzel is csökkentve az üvegházhatású gázok kibocsátását. A helyi erdőket 1700 fa ültetésével bővítik, a Pepsi Co. pedig szelektív hulladékgyűjtőket állít fel az esemény helyszínén. A környezetbarát ellátókkal kötött megállapodás értelmében pedig biológiai úton lebomló evőeszközöket bocsátanak a stadion rendelkezésére. Az esemény után több tízezer kilónyi ételmaradékot adományoznak a rászorulóknak a Second Helpings nevű élelmiszergyűjtő szervezet segítségével, a hulladékot szelektíven gyűjtik össze, aztán újrahasznosítják. Csak összehasonlításképp, 15 millió kilowatt-óra megfelel 25 millió síkképernyős tévé, vagy 53 millió mikrohullámú sütő energiaigényének. Ez közel 13 millió kg szén-dioxid kibocsátását előzi meg, ami egyenlő 33 millió hivatalos Super Bowl labda súlyával.

super bowl infók

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.