IKEA Leko – autómegosztási program

A környezettudatosabb közlekedést szorgalmazva új programot dolgozott ki vásárlói számára az Ikea

Bár sokan azt gondolták, hogy ez csak egy bolondoknapi vicc, az Ikea a jövőhónapban, elsőként Franciaországban vezeti be új autómegosztási programját.

A program keretében a svéd áruházlánc próbálja összehozni az azonos útvonalon közlekedő vásárlókat, így szorgalmazva a környezettudatosabb közlekedésmódot.

Ezzel a kezdeményezéssel csökkenthető lenne az autók száma az utakon, így a szmog és a szén-dioxid kibocsátás mértéke is mérséklődne arról nem is beszélve, hogy ezáltal a benzinköltség is a töredékére csökkenthető.

Franciaországban nem ez az első ilyen kezdeményezés, a Comuto is hasonló programot működtet  és Ausztriában is tervezik az autómegosztás bevezetésést a közeljövőben.

Ajánlott tartalom

Földgázprojektek helyett a lakóépületek korszerűsítését sürgeti a Greenpeace

A magyar társadalom és gazdaság számára előnyösebb lenne, ha az új földgázprojektre szánt pénzt a lakóépületek energetikai korszerűsítésére, energiaigényük csökkentésére és megújuló energiaforrások hasznosítására fordítanák - állítja a Greenpeace zöldszervezet tanulmánya alapján, amelynek összefoglalóját kedden küldték el az MTI-nek.

Nincs hozzászólás

  1. Tetszik az ötlet, úgyis egy csomó olyan autót szoktam látni amiben csak egyvalaki ül!!!

  2. Kár hogy Magyarországon még nem tervezik, hogy bevezetik ezt a programot.

  3. Egészen jó kezdeményezés. Az Ikea autó láttán már megijedtem 😀