Ilyen időjárás lesz a hét hátralévő részén

Csütörtökön több fokkal hidegebb időszak kezdődik, több helyen lesznek éjszakai fagyok a hétvégén – mondta Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Jelenleg egy hidegfront vonul át a Kárpát-medence felett, ennek hatására többfelé lehet számítani esőre, záporra. Csütörtökön nagyrészt napos idő várható, már csak elszórtan alakulhat ki egy-egy zápor. Az északnyugati szél sok helyen erős lehet, elsősorban a Dunántúlon viharos széllökések is várhatók. Enyhül a nappali felmelegedés, a hajnali 5-10 fokról 12-16 fokig emelkedik a hőmérséklet. Pénteken főként a keleti tájakon még előfordulhat egy-egy zápor, az ország nagy részén azonban sok napsütésre van kilátás, ennek ellenére hűvös lesz. A hétvégén és a jövő hét elején nem valószínű csapadék, jobbára napos idő várható, de a jövő hét első napjaiban az éjszaka képződő ködfoltok helyenként csak lassan oszlanak majd fel. Egyre több helyen lesznek éjszakai fagyok, vasárnap és hétfőn néhol mínusz 5-7 fok is lehet.

Ajánlott tartalom

Környezetre nem káros szerekkel takarítják Budapestet

A héten éjszakánként, 23 óra 30 perc és 4 óra 30 perc között folytatódik Budapest tavaszi nagytakarítása a Váralagút, a Lánchíd, a városligeti Zielinski híd és a Szabadság híd megtisztításával - tudatta a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. az MTI-vel közleményben hétfőn.