Ilyen időjárás lesz a hét hátralévő részén

Csütörtökön több fokkal hidegebb időszak kezdődik, több helyen lesznek éjszakai fagyok a hétvégén – mondta Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Jelenleg egy hidegfront vonul át a Kárpát-medence felett, ennek hatására többfelé lehet számítani esőre, záporra. Csütörtökön nagyrészt napos idő várható, már csak elszórtan alakulhat ki egy-egy zápor. Az északnyugati szél sok helyen erős lehet, elsősorban a Dunántúlon viharos széllökések is várhatók. Enyhül a nappali felmelegedés, a hajnali 5-10 fokról 12-16 fokig emelkedik a hőmérséklet. Pénteken főként a keleti tájakon még előfordulhat egy-egy zápor, az ország nagy részén azonban sok napsütésre van kilátás, ennek ellenére hűvös lesz. A hétvégén és a jövő hét elején nem valószínű csapadék, jobbára napos idő várható, de a jövő hét első napjaiban az éjszaka képződő ködfoltok helyenként csak lassan oszlanak majd fel. Egyre több helyen lesznek éjszakai fagyok, vasárnap és hétfőn néhol mínusz 5-7 fok is lehet.

Ajánlott tartalom

Július 2-án kezdődik a Muzsikál az erdő

Kilenc helyszínen várja az érdeklődőket július 2. és 10. között a Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok ingyenes rendezvénysorozat.