Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Életmód / Ilyen lesz a következő napok időjárása

Ilyen lesz a következő napok időjárása

Kifejezetten hűvös hétvége előtt állunk, a felhőtlen ég délutánonként kellemes késő őszi napsütésért cserébe csípős reggeleket hoz.

Országszerte megjelenik a fagy, befagyott tócsákat csupán az elmúlt hetek szárazsága miatt nem láthatunk majd. A reggeli órákban -5 fok köré hűlhet a levegő, szélvédett helyeken az idei télen először akár -10 fok alatti hideg is előfordulhat. Menetrend szerint megérkezett a hideggel együtt az influenza is, idén először egy 18 éves fiatalember szervezetében mutatták ki a kórokozót még a hónap elején, a múlt héten pedig már 3900-an keresték fel háziorvosukat influenzaszerű megbetegetés tüneteivel. Egy héttel korábban 5800 beteg jelenthezett hasonló tünetekkel. Az országos tisztifőorvos felhívta a figyelmet arra, hogy veszélyeztetett csoportok idén is ingyen juthatnak védőoltáshoz, ugyanakkor mindenkinek ajánlja a beadatást, mivel ez a védekezés leghatékonyabb módja.

Ajánlott tartalom

A mézben lévő rovarirtószer kimutatására fejlesztettek ki új módszert kanadai kutatók

A háziméhekre veszélyes egyik gyakori rovarirtószer mézben való kimutatására fejlesztettek ki egyszerű és hatékony módszert kanadai kutatók.