Íme, 7 eladó ökoház hazánkból

A Pécs melletti mesebeli manóház hatalmasat durrant az Urbanistán, egy csomó mindenkinek most esett le, hogy léteznek Magyarországon is dombházak és van olyan, hogy földépítészet, szalmaépítészet, meg ökoház. Pedig hát nem új dolgok ezek. Azt azonban én sem gondoltam volna, hogy ennyi ökoingatlant hirdetnek eladásra a neten.

Míg a mezőgazdaságban, meg lassan az élelmiszeriparban is kezdik szigorúan szabályozni, mint hívhatunk ökonak, azért az építészetben még elég rugalmasan kezelik – az ingatlanhirdetésekben meg pláne.

Az alábbi válogatásban látszóöko házakat kerestem, amelyek amellett, hogy valamilyen szempontból zöldek, ez meg is látszik a stílusokon. Szóval olyan manósakat na. Egészen megdöbbentő, hogy nem csak egy dombház keres gazdát Magyarországon, de nem is kettő, nem is három! Lássuk őket szépen sorban:

Dombház – Lőrinci, 7,8 M

Egy nyolcas “dombházbokor” egyik tagjáról van szó. A mellétoldott kutyaház kicsit buherának tűnik, viszont van benne egy versenyzongora is! Klassz lehet szánkózni télen a tetejéről.

-

Dombház – Tinnye, 10,9 M

Érdemes végigkattintgatni a képeket, mert a belsejében egy jurta, egy parasztház és egy nagypolgári lakás berendezése keveredik. Nagyon hangulatos, szépen karbantartott kecó.

-

Üvegpiramisos dombház – Lőrinci, 18 M

Az átlagosnál jóval nagyobb dombház a maga 249 m2-ével. Igaz nem a legnagyobb Magyarországon, de tudomásom szerint a legelsők egyike. Fantasztikus üvegpiramisos megoldásával elég sokat szerepelt a médiában.

-

Tanya jurtákkal és földházakkal – Bócsa, 21,9 M

Már maga a tanya is nagyon érdekes, hiszen a hagyományos külső belül egészen különleges résátjárókat rejt, de a kertben felépített hurkás földházak és a jurták még inkább izgalmassá teszik. Önmagában megérne egy posztot.

-

Napcsapdás ház – Esztergom, 27 M

A napcsapda kifejezés általában csak egy flancos szinonimája a télikertnek és az üvegezett verandának, ám itt valóban nagyon érdekesen néz ki a keskeny, hosszú üvegfolyosó. A ház ráadásul szalmabálával szigetelt. És van benne zongora is – úgy látszik ilyen minden ökoházhoz jár.

-

Passzív faház – Miskolctapolca, 29,9 M

Na igen, ez már nem az a fanatikus-földanyás-hippis vonal, sokkal inkább a menőn környezettudatos cégvezető stílus, de persze épp olyan jól néz ki, mint a többi. Sőt. Ez a többivel ellentétben profin is van fotózva.

-

Luxusdombház – Egerszalók, 115 M

Na jó, ha valóban szeretnénk dombházat, de valakinek az is fontos, hogy a középvezető-kollégái is irigykedjenek rá emiatt, akkor ez a legtutibb választás. Van ahol még drágábban kínálják, itt például 155-ért. Bár a hirdetés szerint lehet benne bármi a zártkörű klubtól az orvosi rendelőig.

-

forrás: index.hu

Ajánlott tartalom

Tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete

Az Európai Unió Hivatalos lapjában kihirdették a nagykereskedelmi energiapiacok integritásáról és átláthatóságáról szóló 1227/2011/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet (REMIT) módosítását, ezzel tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási hivatal (MEKH) pénteken az MTI-vel.