Íme, a láncnélküli bicikli

A Priority Designs és a Cannondale közös projektje a CERV elnevezésű kerékpár prototípus, mely át tud alakulni attól függően, hogy hogyan tekerjük.

A villát és láncot is nélkülöző, dinamikusan állítható bringát az EUROBIKE kiállításon mutatták be, ahol sokak figyelmét felkeltette innovatív dizájnjával. A bicikli váza képes fel, le, előre és hátra mozdulni, így a kerékpáros mindig optimális testhelyzetben van a tereptől függetlenül. Lejtőn előre és lefelé mozdul, emelkedőn pedig hátra és fel, így jobban kiegyenesedünk, és könnyebben hajthatjuk a CERV-et. Ezt a rugalmasságot egy tradicionális villás szerkezettel lehetetlen lett volna elérni, ezért egy speciálisan rögzített kormányt készítettek a vázhoz. A tervek véglegesítése után több prototípus készült, melyeknek alkatrészeit egyszerre és külön-külön is tesztelték. A legjobb elemeket kombinálva készítette el ezután a Priority Designs a végleges változatot. Az kérdéses, hogy hasonló modellekkel találkozhatunk-e majd a közeljövőben, azt viszont szinte biztosra vehetjük, hogy a következő Tour de France-on fel fog tűnni a CERV.

cannondale cerv

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.