Íme, a magyar fejlesztésű elektromos motor a Pitbike

Nagyjából egy évvel ezelőtt már foglalkoztunk Kovács Péter által épített elektromos motorral. Péter ismét jelentkezett és bemutatta újdonságát a Pitbike-ot.

 

“Az elektromos Pitbike eredetileg robbanómotorként kezdte pályafutását, majd később lett átalakítva teljesen elektromos meghajtásúvá. 5 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h-ra, így a nagyobb köbcentis robbanómotorokat igencsak megszorongatja gyorsulásban. A hatótávja elérheti a 140 kilométert normál üzemmódban. A töltési ideje 0-ról 80 százalékra 1 óra alatt megvan” – mondta Péter az Alternativenergia.hu hírportál kérdésére.

A kérdésre, hogy honnan jött az ötlet elektromos motor építésére Péter az utcában élők nehezményezését említette. “Régóta motorozok benzines gépekkel, de a hangjukat az utcában már nem viselte el a sok nyugdíjas, erdőben a vadászok stb. Mivel nem akartam feladni a motorozást, így alternatívát kerestem a megoldásra. Így jött az ötlet, hogy elektromos motorokat építsek. Hajnalba ha százzal elrepesztek Mariska néni háza előtt ugyanúgy horkol tovább. A megépítési idő változó, rengeteg a befolyásoló tényező, de egy nagyobb teljesítményű elektromos motor építése hónapokba telik.”

Péter jelenleg is dolgozik egy újabb modellen, amiről sokat nem árulhatott el ,de hírportálunk lesz az első akinek beszámol a legújabb fejleményekről.

 

 

Íme, a hazai fejlesztésű elektromos motor szörnyeteg

Ajánlott tartalom

A Honda elektromos motorkerékpárokkal kapcsolatosan gondolkodik a jövőben

A márka illetékesei tavaly azt a célt jelölték meg, hogy 2030-ig 500 ezerről 3,5 millióra növelik az évente eladott elektromos Honda motorkerékpárok számát. A célkitűzést idén 4 millióra módosította a vállalat.