Íme az új melegrekord

Megdőltek a napi melegrekordok vasárnap is, és egyelőre marad a 30 fok körüli meleg – közölte Reisz András, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Április 29-én mostanáig 1934-ben Budapesten volt a legmelegebb, a fővárosi és az országos napi melegrekord egyaránt 29,9 Celsius-fok volt. A meteorológus elmondta, hogy a fővárosban és országszerte is mértek magasabb értékeket. Az új fővárosi napi melegrekord 30,4 fok lett, ennél melegebb volt viszont Győrben: az új országos napi melegrekord mostantól 30,6 Celsius-fok. Vasárnap nap közben erős szél fújt, az Időkép korábbi adatai a Bakonyban 82 km/h-s, Tardos 68 km/h-s, Dunaújvárosban 67 km/h-s, a Széchenyi-hegyen 64 km/h-s szelet mértek. Reisz András azt mondta, hogy hétfőn a szél némileg mérséklődni fog, emellett folytatódik a meleg, napos idő. A maximum hőmérséklet várhatóan hétfőn is 30 fok körül alakul.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.