Íme az új melegrekord

Megdőltek a napi melegrekordok vasárnap is, és egyelőre marad a 30 fok körüli meleg – közölte Reisz András, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Április 29-én mostanáig 1934-ben Budapesten volt a legmelegebb, a fővárosi és az országos napi melegrekord egyaránt 29,9 Celsius-fok volt. A meteorológus elmondta, hogy a fővárosban és országszerte is mértek magasabb értékeket. Az új fővárosi napi melegrekord 30,4 fok lett, ennél melegebb volt viszont Győrben: az új országos napi melegrekord mostantól 30,6 Celsius-fok. Vasárnap nap közben erős szél fújt, az Időkép korábbi adatai a Bakonyban 82 km/h-s, Tardos 68 km/h-s, Dunaújvárosban 67 km/h-s, a Széchenyi-hegyen 64 km/h-s szelet mértek. Reisz András azt mondta, hogy hétfőn a szél némileg mérséklődni fog, emellett folytatódik a meleg, napos idő. A maximum hőmérséklet várhatóan hétfőn is 30 fok körül alakul.

Ajánlott tartalom

Kisiklott és kigyulladt egy etanolt szállító vonat az Egyesült Államok északi részén, kitelepítést rendeltek el

Kisiklott és kigyulladt egy vasúti szerelvény közel két tucat kocsija csütörtökön hajnalban az egyesült államokbeli Minnesota államban, a baleset miatt egy kistelepülés lakóit kitelepítették.