Íme egy valódi környezetbarát üzlet

Az osztrák főváros 8. kerületében megnyílt Ausztria első vegán ruhaüzlete. A ruhák, cipők és kozmetikumok előállításához egyetlen állatnak sem kellett az életét adnia.

Miután internetes boltként jól bevált, pénteken a valóságban is megnyitotta első üzletét a Muso koroni vegán butik Bécsben. Az itt kapható termékekért egyetlen állatnak sem kellett meghalnia vagy szenvednie, és kizárólag fair trade-ből származó árukat kínálnak. A Josefstädterstraßén található üzletben nincsenek bőrből, szőrméből vagy libatollból készült ruházati cikkek és lábbelik, illetve olyan kozmetikumok sem, amelyeket állatokon teszteltek. Helyette parafa és műbőr lábbelik, bio-pamutból és eukaliptusz-rostokból készült felsőrészek és fair trade-ből származó ruhaneműk sorakoznak a polcokon. De találni a kínálatban bio borotválkozás utáni arcszeszt, vegán óvszert és olyan férfiszandált is, amelynek talpa újrahasznosított autógumiból készült.

„Az üzletben kapható áruknál különösen ügyeltünk arra, hogy a termékek környezetkímélő gyártásból származzanak, és egyetlen állatot se kelljen megölni vagy kizsákmányolni miattuk” – magyarázza Jasmin Schister üzletvezető.
A Muso koroni 2008 óta kínál vegán termékeket az interneten. Az új üzlettel nemcsak arra szeretnének lehetőséget adni a vásárlóiknak, hogy a valóságban is megnézhessék, megfoghassák a termékeket, de olyan embereket is meg szeretnének szólítani és más gondolkodásra ösztönözni, akiknél a természetvédelem még sohasem volt szempont a bevásárlásaik során.

Ajánlott tartalom

A vizek sótartalmának növekedése evolúciós változásra kényszeríti a planktonikus szervezeteket

A HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont munkatársai folyamatosan vizsgálják, hogy az emberi tevékenység, illetve az emiatt zajló klímaváltozás milyen változást okoz a környezeti feltételekben, és hogyan reagálnak erre az élőlények.