Indiában fél nap alatt 67 millió 750 ezer fát ültettek el

India középső részének egyik állama, Madhja Prades Guiness-rekordot állított be azzal, hogy vasárnap 66 750 000 fát ültetett el 12 óra alatt.

A Narmada-folyómeder 24 kerületében zajló tömeges faültetésben több mint 1,5 millió ember vett részt diákoktól háziasszonyokon át kormányhivatalnokokig. A korábbi rekordtartó egy másik indiai állam, Uttar Prades volt, ami tavaly júliusban 24 órán belül 50 millió fát ültetett, ami szintén rengeteg, de sehol sincs a mostani rekordtól. Más indiai államok is tartottak hasonló, környezetvédelmet népszerűsítő akciókat: Keralában júniusban 24 óra alatt több mint 10 millió fát ültettek, míg Maharastra idén 40 millió fát ültet egy újraerdősítési kampányban, írja a 444.hu. A párizsi klímakonferencián India – ami nemrég emberi jogokat adott a folyóknak – megfogadta, hogy az erdőségei területét 2030-ra 95 millió hektárra növeli, és erre a kormány 6,2 milliárd dollárt biztosít. A Föld legnépesebb országának tavalyi számításai szerint az erdői 1700 milliárd dollárt érnek, ami több, mint Oroszország vagy Kanada GDP-je.

Ajánlott tartalom

Több mint húsz hektáron égett le egy természetvédelmi terület Erdélyben

Több mint húsz hektáron égett le egy természetvédelmi terület kedden Erdélyben a Torockói-hegységben; a tűzoltóknak hatórás erőfeszítés után sikerült megfékezni a lángokat.