Ingyenes biciklikölcsönző Marosvásárhelyen

Ingyenesen lehet kerékpárt kölcsönözni Marosvásárhelyen. A román környezetvédelmi minisztérium és egy bank támogatásával a Green Revolution Egyesület szervezte meg a kölcsönzést.

Még tavaly Bukarest egyik kerületében indult el elsőként az ingyenes program. Egy kerékpárt egyelőre két órára lehet ingyenesen kölcsönözni. Aki nem viszi vissza a kölcsönzött biciklit, felkerül a feketelistára, és a kölcsönző értesíti a hatóságokat.
A román fővárosban már hatezren veszik igénybe a szolgáltatást. Amennyiben Marosvásárhelyen is sikeres lesz ez a kezdeményezés, a kétórás időkorlátot növelik, és ha szükséges, a 100 kerékpárból álló kölcsönzőparkot is bővítik.
Az erdélyi városban egyelőre hiányoznak a kerékpárutak. Az ősztől azonban a környezetvédelmi minisztérium támogatást nyújt bicikliutak és kerékpársávok építésére. Ebbe a programba Marosvásárhely is bekapcsolódhat – írja a Népújság című marosvásárhelyi napilap internetes oldalán.

Ajánlott tartalom

Vasárnap kezdődik a fővárosi tavaszi nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítást lesz április 21-én és 28-án a Nagykörúton és környezetében, továbbá a főváros számos forgalmas közterén és csomópontjában a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. és Budapesti Közlekedési Központ (BKK) együttműködésében.