Ingyenes biciklikölcsönző Marosvásárhelyen

Ingyenesen lehet kerékpárt kölcsönözni Marosvásárhelyen. A román környezetvédelmi minisztérium és egy bank támogatásával a Green Revolution Egyesület szervezte meg a kölcsönzést.

Még tavaly Bukarest egyik kerületében indult el elsőként az ingyenes program. Egy kerékpárt egyelőre két órára lehet ingyenesen kölcsönözni. Aki nem viszi vissza a kölcsönzött biciklit, felkerül a feketelistára, és a kölcsönző értesíti a hatóságokat.
A román fővárosban már hatezren veszik igénybe a szolgáltatást. Amennyiben Marosvásárhelyen is sikeres lesz ez a kezdeményezés, a kétórás időkorlátot növelik, és ha szükséges, a 100 kerékpárból álló kölcsönzőparkot is bővítik.
Az erdélyi városban egyelőre hiányoznak a kerékpárutak. Az ősztől azonban a környezetvédelmi minisztérium támogatást nyújt bicikliutak és kerékpársávok építésére. Ebbe a programba Marosvásárhely is bekapcsolódhat – írja a Népújság című marosvásárhelyi napilap internetes oldalán.

Ajánlott tartalom

Áder János az árvíz elleni védekezésről: víztározók és csatornák kellenek

A következő generációnak alkalmazkodnia kell a megváltozott életkörülményekhez a mindennapi életben, és az energia- és vízgazdálkodás szempontjából is - mondta Áder János volt államfő, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke kedden Baján.