Intelligens irodaépületet adtak át Hajdúszoboszlón

Intelligens, geotermikus és napenergiával működő irodaépületet avattak csütörtökön Hajdúszoboszlón: a helyi Aqua-General Kft. a 200 millió forintos beruházáshoz 98 millió forintot nyert az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács pályázatán.

Katona Imre, az Aqua-General Kft. ügyvezetője az avatáson elmondta: a beruházással hét új munkahelyet létrehozását vállalták a főként szennyvíz-, mezőgazdasági és környezetvédelmi beruházásokkal foglalkozó hajdúszoboszlói cégnél. Ezt máris meghaladták, ugyanis a kft. a kezdő 19 helyett ma már 30 alkalmazottat foglalkoztat, akik már be is költöztek az intelligens irodaházba – fűzte hozzá. Elmondta azt is, hogy a geotermikus és napenergia használatával az új, 634 négyzetméteres irodaépület éves villamosenergia-ellátása, fűtése és hűtése önállóvá vált.

Ajánlott tartalom

Megkezdték a 800 kilométeres, keleti gázellátó rendszer kiépítését

Megkezdte a Szibéria ereje és a Szahalin-Habarovszk-Vlagyivosztok gázvezeték összekötését a Gazprom a több mint 800 kilométereres Belogorszk-Habarovszk szakasz építésével - közölte az orosz állami gázvállalat csütörtökön a Telegram-csatornáján.