iPad felhasználókra utaznak a hackerek

iPad felhasználókat támadják azok a hackerek, akik az iTunes online áruházat kiszolgáló szoftver Windowsos frissítésére ösztönzik áldozataikat.

Biztonsági szakértők szerint virtuális bűnözők egy hamisított iTunes frissítéssel próbálnak betörni a gyanútlan iPad-tulajdonosok számítógépeire. A felhasználókat egy üzenet arra figyelmezteti, hogy az Apple táblagépéhez már az iTunes frissített változata érhető el, a szoftver pedig a mellékelt hivatkozáson található. Aki a linkre kattint, a hivatalos oldalhoz megtévesztésig hasonló letöltési oldalra jut.

Az “új szoftver” letöltésével azonban semmi más nem történik, mindössze biztonsági rés, azaz a hackerek számára készült hátsó ajtó nyílik a megtámadott gépen, lehetővé téve a személyes adatok, jelszavak és bankkártyaadatok eltulajdonítását.
A The Daily Telegraph  online kiadásában megjelent beszámoló szerint az egyszerű trükk ellen elegendő akár egy ingyenesen letölthető vírusirtó program, valamint a szoftverfrissítéseket is a forgalmazó oldaláról közvetlenül érdemes letölteni.

Ajánlott tartalom

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét Debrecenben

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét pénteken Debrecenben: a Komondor nevű berendezést a Debreceni Egyetem (DE) Kassai úti campusán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szuperszámítógép központjában helyezték üzembe.