iPad felhasználókra utaznak a hackerek

iPad felhasználókat támadják azok a hackerek, akik az iTunes online áruházat kiszolgáló szoftver Windowsos frissítésére ösztönzik áldozataikat.

Biztonsági szakértők szerint virtuális bűnözők egy hamisított iTunes frissítéssel próbálnak betörni a gyanútlan iPad-tulajdonosok számítógépeire. A felhasználókat egy üzenet arra figyelmezteti, hogy az Apple táblagépéhez már az iTunes frissített változata érhető el, a szoftver pedig a mellékelt hivatkozáson található. Aki a linkre kattint, a hivatalos oldalhoz megtévesztésig hasonló letöltési oldalra jut.

Az “új szoftver” letöltésével azonban semmi más nem történik, mindössze biztonsági rés, azaz a hackerek számára készült hátsó ajtó nyílik a megtámadott gépen, lehetővé téve a személyes adatok, jelszavak és bankkártyaadatok eltulajdonítását.
A The Daily Telegraph  online kiadásában megjelent beszámoló szerint az egyszerű trükk ellen elegendő akár egy ingyenesen letölthető vírusirtó program, valamint a szoftverfrissítéseket is a forgalmazó oldaláról közvetlenül érdemes letölteni.

Ajánlott tartalom

A nyomtatás energiakibocsátásának felét meg lehetne spórolni tintasugaras nyomtatókkal

Ha 2025-ig az összes irodai lézernyomtatót kiváltanák tintasugaras nyomtatóra, akkor a jelenlegi szint 52 százalékára lehetne csökkenteni az energiakibocsátást, ez 1300 millió kilogramm szén-dioxidot takarítana meg, ami több mint 280 ezer autó forgalomból való kivonásával lenne egyenértékű - derül ki az Epson megbízásából készült kutatásból.