iPad-rivális táblagépet mutatott be a Samsung Galaxy néven

Galaxy néven mutatta be a Samsung iPad-rivális táblagépét, amely Android operációs rendszerrel és Flash-lejátszóval várhatóan októbertől lesz kapható.

A berlini IFA szórakoztatóelektronikai szakvásáron bemutatott 350 grammos készülék 18 centiméter átmérőjű érintőképernyővel rendelkezik, és a Google Android 2.2-es operációs rendszerével érkezik.
Az eszköz érdekessége, hogy az Apple táblagépével ellentétben a Samsung kütyüje Flash-lejátszót is tartalmaz, és ez jó hír azoknak, akik a YouTube-ot és az ehhez hasonló videomegosztó oldalakat is gyakran felkeresik.
A Galaxy fogyasztói áráról pontos adatokat még nem közöltek, szakértők 690 és 799 euró közötti árra számítanak. Ez az ár viszont abban az esetben már nem túl kedvező, ha a Samsung eszközét valóban vetélytársnak tekintik, mert az Apple táblapécéjének legolcsóbb változatát Németországban már 499 euróért (142 ezer forintért) kínálják.

Ajánlott tartalom

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét Debrecenben

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét pénteken Debrecenben: a Komondor nevű berendezést a Debreceni Egyetem (DE) Kassai úti campusán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szuperszámítógép központjában helyezték üzembe.