iPad-rivális táblagépet mutatott be a Samsung Galaxy néven

Galaxy néven mutatta be a Samsung iPad-rivális táblagépét, amely Android operációs rendszerrel és Flash-lejátszóval várhatóan októbertől lesz kapható.

A berlini IFA szórakoztatóelektronikai szakvásáron bemutatott 350 grammos készülék 18 centiméter átmérőjű érintőképernyővel rendelkezik, és a Google Android 2.2-es operációs rendszerével érkezik.
Az eszköz érdekessége, hogy az Apple táblagépével ellentétben a Samsung kütyüje Flash-lejátszót is tartalmaz, és ez jó hír azoknak, akik a YouTube-ot és az ehhez hasonló videomegosztó oldalakat is gyakran felkeresik.
A Galaxy fogyasztói áráról pontos adatokat még nem közöltek, szakértők 690 és 799 euró közötti árra számítanak. Ez az ár viszont abban az esetben már nem túl kedvező, ha a Samsung eszközét valóban vetélytársnak tekintik, mert az Apple táblapécéjének legolcsóbb változatát Németországban már 499 euróért (142 ezer forintért) kínálják.

Ajánlott tartalom

A nyomtatás energiakibocsátásának felét meg lehetne spórolni tintasugaras nyomtatókkal

Ha 2025-ig az összes irodai lézernyomtatót kiváltanák tintasugaras nyomtatóra, akkor a jelenlegi szint 52 százalékára lehetne csökkenteni az energiakibocsátást, ez 1300 millió kilogramm szén-dioxidot takarítana meg, ami több mint 280 ezer autó forgalomból való kivonásával lenne egyenértékű - derül ki az Epson megbízásából készült kutatásból.