iPhone-ból hőkamera (videó)

Házilag és akár minden nap végezhető hőkamerás vizsgálatot ígér a FLIR One nevű új kütyü, amelyet az idei CES-en mutattak be és az iPhone 5, 5S készülékünket változtatja hőkamerává.

Az energia megtakarítás növelésének egyik fontos eszköze, hogy felmérjük, melyek azok a helyek, ahol elszökik a lakás hője. Egy profi hőkamera viszont akár milliós kiadást is jelenthet, ez pedig egy átlag felhasználónak nem valószínű, hogy megéri. A FLIR One viszont pont az otthoni felhasználókat célozza meg. A készülék egy védőtokhoz hasonló, amely a telefon dokk csatlakozóján keresztül kommunikál a készülékkel. A telefonra egy alkalmazást is telepíteni kell a használathoz. Az energiaellátásról saját 1400 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, amely viszont a telefon akkumulátorát is tölti, írja az energiaoldal.hu.

A hőszigetelés hiányosságainak keresésén kívül számos egyéb célra is alkalmazható, a konyhai, elektronikai és egészségügyi jellegűektől az elkóborolt háziállatok, sötétben bujkáló személyek megtalálásáig. Természetesen játékra és menőzésre is kiváló. A készített képek a telefonra is elmenthetők. A kijelzőn 0 és 100 Celsius fok közötti értékeket képes megjeleníteni, 0,1 °C érzékenységgel. A 90,7 grammos kiegészítő 349 dollárba, körülbelül 77 000 forintba fog kerülni és már előrendelhető a gyártó honlapján. Hamarosan bizonyos Android készülékekre is elérhető lesz.

-

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.