iPhone-töltés tűzzel

Aki nem akarja kurblival tölteni okostelefonját, inkább sütögetne egy kicsit, most megtalálhatja álmai kütyüjét. A BioLite CampStove kiváló megoldás lehet természeti csapás, vagy természetjárás idején egyaránt.

Könnyen előfordulhat olyan helyzet, hogy a telefon, vagy más USB-s kütyü töltéséhez nem találunk áramot. A kevesebb mint egy kilós kis tűzhely segítségével azonban elég néhány gallyat gyűjtve tüzet gyújtani, és miközben rotyog a víz (egy liter víz felforralásához 4,5 perc szükséges), a mobilunk is töltődik. A töltés 2-4 W közötti teljesítménnyel történik, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy iPhone 4S készülék 20 perces töltésével 60 perces beszélgetési időt nyerhetünk. Használatával megspóroljuk a kemping tűzhelyet, a gázpalackokat és a napelemes töltőt. A gyártó szerint a CampStove ára ezeknek a felét sem teszi ki, így amellett, hogy pénzt spórolunk, még hulladékot sem termelünk és fosszilis energiát sem használunk, írja az energiaoldal.hu.

-

Ajánlott tartalom

Környezetbarát tok a Samsung Galaxy A54 5G mobilodra

A telefonok védelme már nélkülözhetetlen, hiszen napi szinten használjuk ezeket az eszközöket. Mindezek mellett a környezettudatosság is fontosabbá vált, és szerencsére a piacon egyre több a környezetbarát telefontok.