Ismét felbukkant a Tesla futurisztikus járgánya

A Cybertruck hivatalos érkezéséig még várni kell, addig a rajongóknak be kell érniük a hasonló megfigyelésekkel.

A Tesla futurisztikus pickupjának újabb darabját látták az amerikai utakon – számol be az Inside EVs.  A Cybertruckot hivatalosan 2019-ben mutatta be Elon Musk egy nagyszabású eseményen. A futurisztikus, a cyberpunk stílus által ihletett elektromos pickup robosztus, szögletes megjelenésével sokak érdeklődését felkeltette. Az utóbbi időszakban több darabot is megfigyeltek az utakon, ezek többsége viszont nem új autó, hanem egy ideje létező prototípus. Musk a közelmúltban elismerte, hogy van még mit finomítani a modellen, ezért egy ideig még biztos nem látjuk a kész kocsit.

 Sajtóértesülések szerint a modell 2023 közepére állhat készen, a pletykát Franz von Holzhausen, a Tesla vezető járműtervezője január közepén egy interjúban nem cáfolta, de nem is erősítette meg. A vállalat március 1-én tartja befektetői napját, az eseményen rendszeresen fontos bejelentéseket tesznek. Elképzelhető, hogy ekkor a Cybertruck egy frissített tervéről is lerántják majd a leplet. A legújabb megfigyelés alapján a pickup a korábbiakhoz képest kompaktabb és alacsonyabb lett – persze az is elképzelhető, hogy a fotózás szöge befolyásolja az érzékelést. 

Mivel a kocsin látható az eredeti, hatalmas ablaktörlő, feltételezhető, hogy egy régebbi prototípusról van szó – Musk ugyanis már elmondta, hogy ezt az elemet le fogják cserélni. Szembetűnő különbség továbbá a régi verzióhoz képest, hogy más lett az autó eleje és világítása. A pickup visszapillantója is igen szögletes, Musk korábban arról beszélt, hogy az oldalsó tükröket a tulajdonosok tetszés szerint eltávolíthatják majd.

Egyelőre marad a találgatás, hogy végül miként fog festeni, milyen tulajdonságai lesznek a már kész Cybertrucknak. A bemutatásig a rajongóknak a hasonló fotókra, valamint a Tesla képviselőinek megszólalásaira kell hagyatkozniuk.

Ajánlott tartalom

A napenergiával működő autók rejtélyes világa feltárul

2030-ra 60 százalékkal csökkenhetnek a napelemes autók költségei.