Iszapömlés – Devecserben 255 család már döntött

Devecserben hetven család fogadta el az új lakóparkban felajánlott lakásokat, ötvenegy család használt ingatlant választott, más településre, az állam által kijelölt lakásokba hetvenen költöznének, negyvenhét család pénzt akar kapni megsemmisült ingatlanáért, tizenhét pedig egyéb lehetőséget szeretne – tájékoztatta Bakos György, a katasztrófavédelem megyei szóvivője szerdán az MTI-t.

A kárfelmérő bizottság folyamatosan végzi a devecseri ingatlanok állapotának felmérését, és ezzel párhuzamosan tájékozódik a lakosság szándékairól – mondta Bakos György. Mint hangsúlyozta, azért fontos, hogy mihamarabb lezáruljon a szándékfelmérés, mert azokat az ingatlanokat, amelyeket bontásra ítélnek, nem mentesítik. A településen újabb két ház bontása fejeződött be – tette hozzá a szóvivő.
Kolontáron a korábban lebontott kilenc házon kívül további huszonháromra adtak ki bontási engedélyt, közülük kettőt már el is dózeroltak – közölte a szóvivő.
A kolontári védőgátról elmondta: jelenleg is tart a megerősítése. A sérült tározó falán további elmozdulást nem észleltek.
Kolontáron és Devecserben összesen 1400-an dolgoznak, a katasztrófavédelem munkatársai, rendőrök, tűzoltók, katonák, önkéntesek és közmunkások.

Ajánlott tartalom

Folytatódik a Kölcsönkapott levegő program

A Kölcsönkapott levegő egy tavaly indult program, amelynek célja, hogy megismertessük a fiatalokkal ezt a láthatatlan közeget, amely az egészséges élet része - mondta az Energiaügyi Minisztérium környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a programindító sajtótájékoztatón.