Iszapömlés – Egymilliónál tart a licit a vízibivalybőr táskára

Egy hét alatt közel 100 licit érkezett a Nemzetgazdasági Minisztérium által október 28-án árverésre bocsátott költségvetési táskára.

A minisztérium a táska elárverezéséből befolyó teljes összeget a Nemzeti Kármenő Alapba utalja, jelen állapot szerint egymillió forintot.
A vörösiszappal sújtott térség megsegítését célzó akció még egy hétig tart: a szocialista-szabaddemokrata kormányok gazdaságpolitikájának jelképévé vált vízibivalybőr táskára november 11-ig lehet licitálni a www.vatera.hu oldalon – közölte a minisztérium az MTI-vel.
Három olimpiai csapat tagjainak és edzőinek aláírása szerepel azon a vízilabdán, amelyet a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskolája, Magyarország első ökofőiskolája árverez el – tájékoztatta a főiskola az MTI-t.
A segíteni szándékozók a főiskola weboldalán, a www.mutf.hu oldalon licitálhatnak november 18-ig, az árverésen befolyt összegből a kolontári Táncsics Mihály Általános Iskola diákjait támogatják. A sporttörténelmi relikviának számító labdát Kósz Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázó, az iskolai sport nagykövete bocsátotta az intézmény rendelkezésére.
A Magyar Öttusa Szövetség tagjai is gyűjtöttek, a sportolók, versenybírók és sportvezetők adományaiból összegyűlt 100 ezer forintot Kolontár Önkormányzatának számlájára utalták csütörtökön – közölte a szövetség az MTI-vel.

Ajánlott tartalom

Február 28-ig lehet nevezni a Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra

Február 28-ig lehet nevezni a Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra, amelyet május 28. és 30. között rendeznek meg Gödöllőn a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál részeként.