Iszapömlés – Egymilliónál tart a licit a vízibivalybőr táskára

Egy hét alatt közel 100 licit érkezett a Nemzetgazdasági Minisztérium által október 28-án árverésre bocsátott költségvetési táskára.

A minisztérium a táska elárverezéséből befolyó teljes összeget a Nemzeti Kármenő Alapba utalja, jelen állapot szerint egymillió forintot.
A vörösiszappal sújtott térség megsegítését célzó akció még egy hétig tart: a szocialista-szabaddemokrata kormányok gazdaságpolitikájának jelképévé vált vízibivalybőr táskára november 11-ig lehet licitálni a www.vatera.hu oldalon – közölte a minisztérium az MTI-vel.
Három olimpiai csapat tagjainak és edzőinek aláírása szerepel azon a vízilabdán, amelyet a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskolája, Magyarország első ökofőiskolája árverez el – tájékoztatta a főiskola az MTI-t.
A segíteni szándékozók a főiskola weboldalán, a www.mutf.hu oldalon licitálhatnak november 18-ig, az árverésen befolyt összegből a kolontári Táncsics Mihály Általános Iskola diákjait támogatják. A sporttörténelmi relikviának számító labdát Kósz Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázó, az iskolai sport nagykövete bocsátotta az intézmény rendelkezésére.
A Magyar Öttusa Szövetség tagjai is gyűjtöttek, a sportolók, versenybírók és sportvezetők adományaiból összegyűlt 100 ezer forintot Kolontár Önkormányzatának számlájára utalták csütörtökön – közölte a szövetség az MTI-vel.

Ajánlott tartalom

Az öreg erdők szénmegkötése Európában sokkal nagyobb, mint korábban gondoltuk

A maga nemében első ilyen összeurópai tanulmány kiszámította, hogy Európa meglévő erdői akár évi 309 megatonna szén-dioxid megkötésére is képesek lehetnének 150 éven keresztül, ha ezeket az erdőket nem használnánk tovább, hagynánk azokat növekedni és visszavadulni. Ez az Európai Zöld Megállapodásban a LULUCF-ágazatban 2030-ra megcélzott CO2-csökkentéssel (310 Mt/ha) egyenértékű és nagyobb, mint a gazdálkodás alatt álló erdők jelenlegi elnyelésének mértéke Európában (289 Mt/ha).