Iszapömlés – Jótékonysági árverés a károsultak javára

Többek közt dedikált labdákat, mezt és bokszkesztyűt, valamint neves zenészek hangszereit árverezik el Veszprémben az iszapömlés károsultjainak javára.

A felajánlott tárgyak között van a teljes magyar labdarúgó válogatott által dedikált futball-labda, a kézilabda válogatott tagjai által dedikált kézilabda, a vízilabda válogatott tagjai által aláírt mez, Kótai Mihály nagyváltósúlyú bokszvilágbajnok dedikált kesztyűje, Mága Zoltán hegedűje, Kőkény Attila Megasztár-döntős zenész pianínója, valamint egy Farkas Bertalan által felajánlott fényképes emléklap az 1986-os II. nemzetközi űrhajós találkozóról 32 eredeti aláírással a világ űrhajósaitól – közölte a Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatala.
Kovács Erika, a hivatal elnöki kabinetjének sajtófőnöke az MTI-nek elmondta, hogy az árverésre a közeljövőben kerül sor a megyeháza Szent István-dísztermében. A várhatóan befolyó összegre nem tudott becslést adni, megemlítette ugyanakkor, hogy Mága Zoltán hegedűje például 2 millió forintos kikiáltási árról indul majd.
Az adakozók az emléktárgyakat Gerendás Józsefnek, a budapesti Hotel President tulajdonosának megkeresésére ajánlották fel. Az értékes tárgyakat a luxusszálloda-tulajdonos csütörtökön délelőtt adta át Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettesnek és Lasztovicza Jenőnek, a Veszprém megyei közgyűlés elnökének, a megyei védelmi bizottság elnökének.

Ajánlott tartalom

Az EU betiltja az erdőírtáshoz és erdőpusztuláshoz hozzájáruló termékek piaci forgalmazását

Jogszabállyal akadályozná meg az Európai Parlament és az uniós tagállamokat tömörítő Európai Tanács az erdőírtáshoz és az erdőpusztuláshoz hozzájáruló termékek piaci forgalmazását - közölte az Európai Bizottság kedden.