Iszapömlés – Jótékonysági árverés a károsultak javára

Többek közt dedikált labdákat, mezt és bokszkesztyűt, valamint neves zenészek hangszereit árverezik el Veszprémben az iszapömlés károsultjainak javára.

A felajánlott tárgyak között van a teljes magyar labdarúgó válogatott által dedikált futball-labda, a kézilabda válogatott tagjai által dedikált kézilabda, a vízilabda válogatott tagjai által aláírt mez, Kótai Mihály nagyváltósúlyú bokszvilágbajnok dedikált kesztyűje, Mága Zoltán hegedűje, Kőkény Attila Megasztár-döntős zenész pianínója, valamint egy Farkas Bertalan által felajánlott fényképes emléklap az 1986-os II. nemzetközi űrhajós találkozóról 32 eredeti aláírással a világ űrhajósaitól – közölte a Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatala.
Kovács Erika, a hivatal elnöki kabinetjének sajtófőnöke az MTI-nek elmondta, hogy az árverésre a közeljövőben kerül sor a megyeháza Szent István-dísztermében. A várhatóan befolyó összegre nem tudott becslést adni, megemlítette ugyanakkor, hogy Mága Zoltán hegedűje például 2 millió forintos kikiáltási árról indul majd.
Az adakozók az emléktárgyakat Gerendás Józsefnek, a budapesti Hotel President tulajdonosának megkeresésére ajánlották fel. Az értékes tárgyakat a luxusszálloda-tulajdonos csütörtökön délelőtt adta át Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettesnek és Lasztovicza Jenőnek, a Veszprém megyei közgyűlés elnökének, a megyei védelmi bizottság elnökének.

Ajánlott tartalom

Megmenthető lenne a hazai bogyósgyümölcs-termesztés

Az elmúlt évtizedekben háttérbe szorult a bogyós gyümölcsök hazai termesztés annak ellenére, hogy a fogyasztók és a feldolgozóipar részéről is lenne igény rájuk. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) szerdán ismertetett körképe szerint az éghajlatváltozás ellenére lenne lehetőség az ágazat fejlesztésére.